Prijzen voor Deltaruiters bij verschillende concoursen

IJSSELMUIDEN - Leden van de Deltaruiters kwamen vorige week in actie bij diverse concoursen. Er zijn verschillende prijzen binnengehaald.

In Oldebroek kwam Maxime van Dijk met Kokulan afgelopen zaterdag in actie bij een dressuurconcours in Oldebroek. Ze wist twee goede proeven neer te zetten in de Z2 met nog genoeg verbeterpunten. Haar eerste proef was goed voor een derde plek met 67 procent. De tweede proef wist ze te winnen met 69,5 procent. In Wapenveld was er succes voor Gerco Rienties in de klasse B (1 meter). Met het paard Nolly Bolly a la Muis reed hij een foutloos rondje en kwam hij uit op een vierde plek. Met het paard Kardenta al la Muis reed hij een tweefasenparcours in de klasse Z (1.30 meter). In beide fases bleef hij foutloos. Hij eindigde als derde in het klassement.

Een dag eerder reisden de zussen Sherise, Jojanneke en Roselyn Slendebroek af naar Wapenveld. Een eerste plek was er voor Jojanneke Slendebroek met Chavello’s Golden Cutie in de klasse van 70 centimeter. Sherise Slendebroek legde met Goldberg’s Chilayne beslag op plek twee in de klasse van 50 centimeter. Roselyn Slendebroek eindigde met Fly de la Noyelle als derde in de klasse van 80 centimeter. 

Sherise en Roselyn Slendebroek reden op Koningsdag ook een wedstrijd. In Zwolle wisten ze ook podiumplaatsen te behalen. Zo pakte Sherise Slendebroek een derde plek in de klasse met Goldberg’s Chilayne in de klasse 50 centimeter. Roselyn Slendebroek sleepte met Fly de la Noyelle ook een derde plaats in de wacht (klasse 80 centimeter).

Rosalie Verwoert behoorde ook tot de deelnemers bij de wedstrijd in Zwolle. Met haar pony Gaillant Teddy won ze de eerste prijs en het bijbehorende oranje lint tijdens hun rondje bij het 80 centimeter-springen.

Op 14, 15 en 16 mei houdt rijvereniging de Deltaruiters zelf outdoorspringwedstrijden. In de Deltamanege is er op zaterdag 14 mei een wedstrijd voor pony's. Op zondag 15 en maandag 16 mei zijn de paarden aan de beurt.