Sterk IJVV wint ruim van De Esch

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft zaterdag een negatieve serie weten te doorbreken. Na drie nederlagen zetten de IJsselmuidenaren in eigen huis een stevige overwinning neer. De Esch werd met 5-0 verslagen. “Hier waren we echt wel even aan toe”, aldus IJVV-trainer Emiel Diender.

Bij IJVV speelde Tim Roeland in de spits. Jonathan van Marle stond op de 10-positie. “Jonathan beheerst het positiespel. Daardoor komen de juiste mensen aan de bal. We voetbalden beter en waren gevaarlijker”, aldus Diender.

De Esch begon opportunistisch aan de wedstrijd en daar had IJVV het moeilijk mee in de beginfase. “Maar toen we de vrije man konden vinden, kwamen we aan voetballen toe. Ik heb heel mooie aanvallen gezien. Het is uiteindelijk 5-0 geworden, maar we hadden nog wel meer doelpunten kunnen maken”, aldus Diender.

IJVV maakte in de eerste helft twee treffers. Luc Kalter opende in de 25ste de score. Jonathan van Marle stond aan de basis met een goede steekpass. In de 39ste minuut was Kalter de aangever. Sander Morren schoot de bal vervolgens in de bovenhoek.

Na rust miste Jonathan van Marle in de 53ste minuut een strafschop. Zeven minuten later kwam alsnog de 4-0 op het bord. De jonge Job van den Berg, die voor de tweede keer in de basis mocht beginnen, scoorde zijn eerste treffer in de hoofdmacht van IJVV. Daarna zorgden Jonathan van Marle en Julian Hellendoorn voor de 5-0 einduitslag.

Bij IJVV maakte Dani Snippe in de 78ste minuut zijn debuut in het eerste elftal van IJVV.