Afbeelding
Foto: aangeleverd

Ontmoetingsfestival 2022 op 14 mei

Algemeen

KAMPEN - Kampen wil een hartelijke Hanzestad zijn voor iedereen. Op zaterdag 14 mei wordt daarom het Ontmoetingsfestival 2022 gehouden. Er zijn dan tal van activiteiten waar ontmoeten, beleven en meedoen centraal staan. Bezoekers aan het festival kunnen die dag kennis maken met allerlei verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties. 

Het Ontmoetingsfestival wordt om 10:00 uur in de Bovenkerk geopend door burgemeester De Rouwe. Dat is tevens de opening voor het Korenfestival dat op dezelfde dag in Kampen wordt gehouden. 

De organisatie vertelt: “Na de opening is er van alles te beleven in de stad. Bezoek de Hartelijke Braderie op de Oudestraat. Hier zullen diverse maatschappelijke organisaties en ondernemers uit de binnenstad zich presenteren. Meld je aan voor de Ontmoetingslunch aan lange tafels, tussen de Bovenkerk en de Geerstraat via info@ontmoetingsfestivalkampen.nl. Je ontvangt dan een voucher. Deze bijzondere lunch wordt georganiseerd door het 8e werk, de Eetkamer en het Leger des Heils, met ondersteuning van ondernemers, maatschappelijke organisaties en kerken. Het van Heutszplein wordt omgetoverd tot het Montmartre aan de IJssel. Er zullen kraampjes, kunstenaars en (muziek) optredens zijn, en natuurlijk heel veel mogelijkheden om elkaar (actief) te ontmoeten. Daarnaast kan je een Belevingstour volgen, kijken naar diverse Sportclinics en genieten van het Korenfestival met maar liefst 42 deelnemende koren.”

Het Ontmoetingsfestival is een initiatief van Paul Reichenbach en wordt mede georganiseerd door Sportservice Kampen, Quintus, WijZ Kampen, Kampen Inclusief, Kampen Partners en de Geluksacademie. Het is een samenwerking met het Amateurkunstfestival en het Korenfestival. Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door onder meer Gemeente Kampen, Evenementen Platform Kampen en het Heropeningsfonds.

Kijk voor meer informatie op: visitkampen.nl/ontmoetingsfestival2022. Hierop zijn alle activiteiten, tijden en locaties te vinden.