Afbeelding
Foto: Stockfoto: Gerard Meijeringh

Zalk met lege handen door nederlaag bij CSV ‘28

Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZALK - SV Zalk speelt naar alle waarschijnlijkheid ook komend seizoen in de vierde klasse. De ploeg van trainer Egbert Kragt verloor zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen CSV ’28 met 3-0. Een plek in de nacompetitie lijkt nu definitief uit het zicht.

Zalk staat nu op een zesde plaats in de vierde klasse D. Nummer vier ‘s-Heerenbroek heeft vijf punten meer en dat is een behoorlijke kloof met nog vier wedstrijdronden te gaan. 

“Het seizoen is voorbij. Dat is een terechte conclusie, maar we gaan het seizoen met eer en geweten uitvoetballen”, aldus Kragt. 

Zalk probeerde in Zwolle met een inschuivende man een speler meer te creëren op het middenveld, maar dat kwam niet uit de verf. “Daar kwamen we niet aan toe. CSV was te bepalend in de beginfase en zette volop druk. In het eerste half uur stonden we met de rug tegen de muur. We mochten onze handen dichtknijpen dat CSV in deze fase niet tot scoren kwam”, aldus Kragt.

Na dit moeizame half uur kwam Zalk er beter in en slaagde de ploeg er wel in om door te schuiven naar het middenveld. “De vrije mensen waren er wel, maar toen hadden we veel moeite om die te bereiken. Dan hoop je met 0-0 de rust te halen, maar dan krijg je vlak voor rust toch nog een doelpunt tegen. Dan wordt het hele verhaal anders”, aldus Kragt.

Na rust had Zalk aanvankelijk de overhand, maar de eindpass was dikwijls niet goed verzorgd. Zalk was wel enkele keren gevaarlijk, maar de goalie van CSV was goed op dreef en pakte enkele goede ballen. In de laatste twintig minuten sloeg CSV nog twee keer toe en was de wedstrijd beslist. 

“Aanvallend hebben we voorin niet genoeg gebracht. Dat was ook de verdienste van de tegenstander”, aldus Kragt, die verklaart dat de teleurstelling groot is bij Zalk. “De jongens willen heel graag. Daar ligt het absoluut niet aan”, aldus Kragt.         

Gerard Meijeringh