Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Sterk debuut Jacco Doornwaard op NK

Sport

IJSSELMUIDEN - In de tweede week van de meivakantie heeft rijvereniging de Deltaruiters weer diverse prijzen in de wacht gesleept. Jacco Doornwaard maakte met zijn paard It’s Easy zijn debuut op het NK in de Lichte Tour.

Doornwaard eindigde als negende in een sterk deelnemersveld. Van dit resultaat durfde hij van tevoren niet te dromen. Vrijdag in de Prix st Georges-proef liep It’s Easy zijn beste proef op het juiste moment met een score van 71,32 procent. Dit leverde een negende plek op en een finaleplek in de kür op muziek voor de combinatie.

De kür werd zondag verreden en zoals Doornwaard het zelf omschreef: “It’s Easy stond echt ‘aan’ en liep naar een score van 74 procent met hele gave stukken. Meer dan trots op dit paard. Hij heeft alles gegeven wat er voor nu in zat.”

Op Urk legde Maxime van Dijk met Kokulan beslag op de eerste en tweede plek in de klasse Z2 met respectievelijk 217, 5 en 217 punten.

Op de maandagavond reed Lieke Mos twee foutloze parcoursen in Wapenveld met haar pony Voice. Daar behaalde zij in het eerste parcours in de klasse B (80 cm) 73,5 stijlpunten en een zevende prijs. Bij haar tweede rondje nam zij de eerste prijs mee naar huis met 80 stijlpunten.

Op de locatie van de Deltamanege in IJsselmuiden wordt 14 mei een springwedstrijd voor pony’s georganiseerd. Op 21 mei is er dressuur voor paarden te zien.


Gerard Meijeringh