Afbeelding
Foto: Tennekes

'Moed, hoop en vertrouwen' helpen bij renovatie kerk Kamperveen

KAMPERVEEN - De Gereformeerde Kerk in Kamperveen is in de maanden van februari tot september ingrijpend gerenoveerd. Dit werd op 7 mei feestelijk gevierd voor het hele dorp. Achter de kerk stond een springkussen voor de kinderen en er waren twee marktkramen vol rommelmarkt artikelen. 

Ook was het geheel aangekleed met een eetkraam waar patat, hamburgers en frikandellen gekocht konden worden. Burgemeester Sander de Rouwe was aanwezig om de officiƫle openingshandeling te begeleiden.

In zijn toespraak zei hij dat Kamperveen dan misschien wel de kleinste zelfstandige gemeente van Nederland was, maar dat hij tot nu toe nog niets 'kleins' heeft kunnen ervaren. "Mooie inspirerende woorden", aldus de organisatie.

Daarna nodigde De Rouwe het oudste gemeentelid van de kerk uit, dhr. J. de Leeuw, om een lintje door te knippen en de kerk officieel te openen. Hierop stroomde de kerk vol en en hield emeritus ds. Henk Olde uit Zwolle een toespraak. Olde is al meer dan 50 jaar nauw betrokken bij de kerk. 

Zondag 8 mei is er een dankdienst gehouden, waarvan het thema was: 'Moed, Hoop en Vertrouwen'. De organisatie vertelt: "Dat heeft deze kleine gemeente zeker nodig gehad de afgelopen periode en eigenlijk al sinds de bouw in 1874. 'Moed' om aan een grote renovatie te beginnen ( alleen de muren zijn blijven staan). 'Hoop' op voldoende subsidie en steun vanuit de PKN , Gemeente Kampen, de eigen gemeente en sponsors. En 'vertrouwen' op onze Heer."

Het resultaat is volgens de organisatie verbluffend. "Een fris nieuw interieur en een multifunctionele indeling, geschikt voor familiefeesten, vergaderingen, trouw/rouwdiensten en regioactiviteiten."

Afbeelding