's-Heerenbroek ligt uit de nacompetitie. Teleurstelling bij Bjorn Wezenberg.
's-Heerenbroek ligt uit de nacompetitie. Teleurstelling bij Bjorn Wezenberg. Foto: Gerard Meijeringh

’s-Heerenbroek struikelt in nacompetitie over eerste horde VHK

‘S-HEERENBROEK - Voor ’s-Heerenbroek is de nacompetitie na één wedstrijd alweer voorbij. In de tweede ronde van de nacompetitie bleek VHK dinsdagavond een te groot obstakel. De bezoekers uit Sint Jansklooster wonnen met 1-4. “Er zat bij ons teveel spanning op. We zijn op onze manier afgetroefd”, aldus ’s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg.

Van den Burg doelde daarmee op het feit dat ‘s-Heerenbroek werd afgetroefd in de duels. Er vielen gaten tussen de linies. ‘s-Heerenbroek kon het niet belopen en VHK kon lekker voetballen op het middenveld.

In het begin zag het er nog wel zo veelbelovend voor ‘s-Heerenbroek. Het talrijke publiek zag de thuisploeg als een komeet uit de startblokken vliegen. Als gretige jonge honden gingen de spelers van ‘s-Heerenbroek van start. Dat leidde al in de 2e minuut tot het eerste gevaar voor het VHK-doel. Jonno Pruim rukte op, had een versnelling in huis en nam het VHK-doel onder vuur. Via keeper Aron Driessen vloog de inzet naast het doel. Uit de daaropvolgende corner verdween een inzet van Sander Pelgrom naast het doel. Een minuut later was ‘s-Heerenbroek weer gevaarlijk. Bij een poging van ‘s-Heerenbroek liet de VHK-goalie Driessen de bal los. Gert Kwakkel probeerde de bal over de keeper in het doel te schieten, maar de poging belandde naast het doel.

Vervolgens was de eerste kans voor VHK gelijk raak. Daarbij zag de verdediging van ‘s-Heerenbroek er niet goed uit. Bij een voorzet kon de bal simpel worden verlengd. Ryan Stam stond vrij bij de tweede paal en tikte de 0-1 binnen. ‘s-Heerenbroek kwam snel met een antwoord, maar de bal vloog net naast. Daarna verloor ‘s-Heerenbroek de regie over de wedstrijd. VHK dicteerde het spel. De spelers van ‘s-Heerenbroek leken overal net een stapje te laat te komen. VHK won de meeste duels en liet ook goed voetbal zien. In de 35ste minuut viel de 0-2. Edward Rook kreeg alle tijd om Roy Rook weg te sturen en deed dat op uitstekende wijze. ‘s-Heerenbroek-keeper Jelmer Visscher kwam uit zijn doel, maar was te laat. Rook omspeelde de goalie en uit een best wel moeilijke hoek tekende hij op knappe wijze voor de 0-2.

Ook na rust ging ‘s-Heerenbroek voortvarend van start. Uit de eerste aanval was het raak. Jonno Pruim scoorde uit een voorzet van Jesper Wennemers. Twee minuten later was er een kans voor Rob Henniphof, maar goalie Driessen bracht redding. Twee minuten later wist Driessen opnieuw de 2-2 te voorkomen. Daarna zakte ‘s-Heerenbroek weer weg. Toch was de ploeg in de 63ste minuut nog gevaarlijk, maar Rob Henniphof kon niet lekker uithalen. VHK nam weer de regie in handen. Het was niet de avond van ‘s-Heerenbroek. De ploeg kwam niet in z’n kracht en VHK deelde de lakens uit. In de 73ste minuut kon ‘s-Heerenbroek Ryan Stam niet afstoppen. Hij kreeg de bal en schoot raak. ‘s-Heerenbroek probeerde het wel, maar de ploeg kwam niet verder dan een gedeeltelijk gekraakt schot van invaller Henri de Leeuw, dat maar net naast het doel vloog, en een kopbal van Rik Kroeze (over). In de 90ste minuut maakte Christof Knobbe de 1-4 voor VHK tegen ‘s-Heerenbroek dat alles op de aanval gooide.

Het was simpelweg niet goed genoeg wat ‘s-Heerenbroek dinsdagavond liet zien. Teveel voetballers van de thuisploeg speelden onder de maat. VHK piekte op het juiste moment, speelde een prima wedstrijd en won volledig verdiend. VHK plaatste zich zo voor de finale. De ploeg uit Sint Jansklooster treft derdeklasser HTC op neutraal terrein. De winnaar speelt komend seizoen in de derde klasse.

Voor ‘s-Heerenbroek is de promotiedroom uiteen gespat. Toch kan de ploeg terugkijken op een goed seizoen. “We hebben een fantastische tweede seizoenshelft gedraaid. En als je vandaag die entourage ziet. Dat is prachtig om mee te maken. Het is zonde dat het laatste stukje van de nacompetitie niet konden meepakken, maar we zijn niet gewend om dit soort wedstrijden te spelen. In de nacompetitie moet je er gewoon staan, maar ik ben trots op onze tweede seizoenshelft”, aldus Van den Burg.