Kevin Veger, hier in actie in 2018, vertrekt voor de tweede keer bij VV Kampen.
Kevin Veger, hier in actie in 2018, vertrekt voor de tweede keer bij VV Kampen. Foto: Tennekes

Kevin Veger naar Hattem, tien nieuwelingen bij VV Kampen

Sport

KAMPEN - VV Kampen heeft de selectie voor komend seizoen ingevuld met tien nieuwe spelers. Daarnaast worden in totaal zeven spelers doorgeschoven vanuit het tweede en derde team naar de eerste selectie van VV Kampen. Zes spelers vertrekken bij de vierdeklasser.

Kampen zal het komend seizoen zonder Kevin Veger moeten doen. De spits vertrekt naar Hattem. Ook keeper Ica de Boer maakt de overstap naar deze derdeklasser. Kai van Motman vertrekt naar Reaal Dronten. Marc ter Steeg, Job Landsman en Seth Woning keren terug bij DOS Kampen.

De samenwerking met DOS Kampen heeft voor het komende seizoen geen nieuwe spelers opgeleverd voor VV Kampen. Wel komt Daan Landsman van DOS, maar hij heeft zichzelf aangemeld. Landsman traint al enige tijd mee bij VV Kampen. De technische commissie moest zelf op zoek naar nieuwe spelers om de selectie compleet te maken en is daarin geslaagd. 

Een van de nieuwe namen is Lars Hofman. Hij had geen club, maar speelde in het verleden verschillende jaren in de jeugdopleiding van Cambuur Leeuwarden. Met Kevin Vahl heeft Kampen een nieuwe keeper gehaald. Hij komt over van IJVV. De andere namen zijn Dennis de Leeuw (KHC), Ioannis Tsiakataras (KHC), Jos Koetsier (Go-Ahead Kampen) en Mo Abdullah (geen club). Dico Kleine sluit ook aan bij de eerste selectie van VV Kampen. Het afgelopen seizoen was hij al lid van VV Kampen, maar omdat hij na de overschrijvingsperiode is overgeschreven, mocht hij het afgelopen seizoen niet in het eerste elftal spelen. 

Eerder werd al bekend dat Erik Ilbrink bij VV Kampen gaat voetballen. Hij was de eerste versterking van VV Kampen en heeft al geruime tijd meegetraind bij de ploeg van trainer Jeroen Kloekke. Na veel blessureleed wil hij de draad weer oppakken bij VV Kampen. Erik Ilbrink speelde in de jeugd voor DOS Kampen en Sportclub Genemuiden. Bij laatstgenoemde club speelde hij in de tweede divisie en heeft hij in deze periode ook mee getraind met de jeugd van Go Ahead Eagles. Ilbrink speelt het liefst in de spits, maar kan op de flanken of in een aanvallende rol op het middenveld uit de voeten.

Vanuit de eigen gelederen worden zeven spelers doorgeschoven naar de eerste selectie van VV Kampen. Henri Mulder en Gabian Kingma vanuit het tweede en Bas van der Vegt, Dencil Christoffels, Danny Erdsick, Dennis van Rheem en Sander Beerens vanuit het derde. Van Rheem speelde in de eindfase van de competitie al enkele keren mee in het eerste elftal en was drie keer trefzeker. 

Erik Schuitema is content met de selectie van Kampen en mikt op een plek in de middenmoot. “We hebben een betere selectie dan het afgelopen seizoen. We gaan komend seizoen zeker geen laatste eindigen”, aldus Schuitema.



Gerard Meijeringh