Simon van Halm vindt het mooi geweest en stopt.
Simon van Halm vindt het mooi geweest en stopt. Foto: Foto Tennekes

Quinten Turubassa ziet toch af van overstap naar Zalk, eigen jeugd stroomt door bij vierdeklasser

Sport


ZALK - SV Zalk kan komend seizoen toch niet beschikken over Quinten Turubassa. De aanvallende middenvelder heeft besloten om toch bij ’t Harde te blijven.

En daarmee is Matthijs Kuiper de enige overgebleven als de enige versterking voor Zalk. Deze keeper komt over naar WV-HEDW, waar hij de afgelopen drie seizoenen actief was. 

Slechts één nieuwe naam kan Zalk dus overleggen op de overschrijvingslijst en dat betekent een trendbreuk. De vierdeklasser haalde de afgelopen diverse spelers op van buitenaf. “We gaan met eigen jeugd verder”, spreekt Johan Boeve namens de technische commissie. 

Hij doelt daarmee op de instroom van enkele jeugdspelers in de eerste selectie komend seizoen. Zo gaan de 16-jarige spelers, Cas Blankvoort en Jacob Filisius deel uitmaken van de eerste selectie. Dat geldt ook voor de 17-jarige Ruben Hennephof. 

Zalk kan komend seizoen dus niet beschikken over Turubassa en ziet ook vijf spelers van de selectie van het seizoen 2021-2022 wegvallen. Dirkjan van Dijk gaat voetballen bij eersteklasser SVI. Simon van Halm en Ramin Ezzat gaan stoppen. Ezzat gaat aan de slag als trainer bij DOS Kampen 2. Mark van Gelder vertrekt naar VEVO, waar hij gaat voetballen in het tweede elftal. Tim Zandvoort is verhuisd naar Groningen en gaat voetballen bij Groen Geel. Ook Joost Ottens leek af te vallen. Hij wordt assistent bij het tweede team van ZAC, maar hij blijft beschikbaar voor het eerste van Zalk. 

Vijf spelers van buitenaf spelen ook komend seizoen bij Zalk. Nik Kloosterboer, Michel en Gerben Hamer, Jeremy van Dijk en Sander Held gaan door. “Daar zijn we heel blij mee. Komend seizoen hebben we met Zalk drie teams in de competitie met een krappe bezetting. We moeten roeien met de riemen die we hebben. We moeten aan de bak. Iedereen moet zich inzetten, maar zie het seizoen met vertrouwen tegemoet”, aldus Boeve.

Gerard Meijeringh