Afbeelding

KV DOS Kampen vergeet zichzelf te belonen in laatste competitieduel

Sport

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman zijn ook in de laatste wedstrijd van de veldcompetitie met lege handen achtergebleven. In een gelijk opgaande strijd won KVA uiteindelijk met 14-18.

DOS kon verrassend goed meekomen met de nummer twee van de ranglijst. Het tempo lag bij beide teams laag en dat zag je terug in de scores. De ploegen gingen rusten met een stand van 5-6 in het voordeel van KVA.

Ook na rust ging het lange tijd gelijk op. Uiteindelijk wist KVA een gaatje te slaan. Daarna kon DOS de schade niet meer repareren. 

”We hebben een goede wedstrijd tegen KVA neergezet. Zonde dat we ons vergeten te belonen Het zegt wel wat over de groei die we maken als groep”, aldus DOS-trainer Jongman. 

Rosalie Korteschiel nam na jaren in het geel-zwart te hebben gespeeld afscheid van KV DOS. Wichard van der Kolk kreeg ook een publiekswissel, Van der Kolk gaat op stage in het buitenland. Jordy Hooisma houdt het na jaren in de selectie te hebben gespeeld ook voor gezien en stopt bij KV DOS. Pieter de Man nam na jaren actief te zijn als verzorger afscheid van KV DOS.

Volgend seizoen speelt DOS een klasse lager, maar wel met de broodnodige ervaring erbij. Matthijs Bastiaan, Camiel van Keulen en Nikita Lewerissa sluiten volgend seizoen aan bij de selectie.


Gerard Meijeringh