Roselyn Slendebroek met Chavello’s Golden Cutie.
Roselyn Slendebroek met Chavello’s Golden Cutie. Foto: Jantien Westendorp

Deltaruiters sterk in eigen manege

Sport

IJSSELMUIDEN - Rijvereniging de Deltaruiters hield vorige week van woensdag tot en met zaterdag verschillende wedstrijden. Diverse ruiters van de organiserende vereniging vielen in de prijzen.

Op woensdag was er een derde plek voor Annemieke Vinke met Lexy in de 1.00 meter-klasse. Monica Boger pakte de eerste prijs in de klasse 1.30 met Hatseflatse van de Keienlegger. Kim Spronk greep de titel in de 1.10-klasse met haar paard Christien. Hannah Keizer eindigde hier als derde met Miss Ds. 

Een dag later eindigden Miranda Spronk-Rienties en Kay van de Felix Hoeve op een gezamenlijke tweede plaats in de 1.10-klasse 

Vrijdag kwamen de ponyruiters in actie. Sherise Slendebroek wist met Goldberg’s Chilayne twee keer de winst voor zich op te eisen. Sophie Post eindigde met Minhoeve’s Alègro als tweede in de eerste proef. Bij de tweede proef was plek twee voor Meike Bliek met Zedje. Rosalyn Slendebroek startte deze dag met twee pony’s. In de klasse B, categorie D/E wist zij met haar schimmel Fly de Novelle tijdens de eerste proef de eerste prijs te pakken. Samen met Chavello’s Golden Cutie wist zij twee keer naar een derde prijs te rijden. Lisa van Wijnbergen greep de winst in de klasse L1 met Donja. Ze is voorgeselecteerd voor de kringkampioenschappen met één plaatsingspunt. In de klasse M2 won Jolijn Niel met Hassendonck’s Ambros de eerste proef. Lisanne van de Berg reed in de tweede proef naar een tweede prijs met Mabel.

Zaterdag stond er een dressuurwedstrijd voor paarden op het programma. In de Z2 wist Maxime van Dijk met Kokulan de eerste proef op haar naam te zetten. Anique Frans mocht de tweede prijs in ontvangst nemen en wist de winst bij de tweede proef naar zich toe te trekken. In de L1 wist Wendy Uijt de Boogaardt met Marlena beide proeven te winnen. Mayke Schutte pakte in de L2 de tweede plaats. Ook hier was de eerste plaats voor Wendy Uijt de Boogaardt. Wendelie Flier verdiende met Makkie een tweede prijs in de klasse B. Nikki Smeman eindigde met Kardashian op plek twee bij hun tweede proef. De eerste proef van Linda Kok met Wandermaerchen was ook goed voor een tweede plaats en in de tweede proef was deze combinatie goed voor de winst.

Kyra Snoeijer reisde zaterdag af naar Wapenveld. Met haar pony Don Gravin kwam ze in actie in de klasse 1.10. Het eerste parcours was goed voor een tweede prijs. In het tweede parcours bleven ze foutloos en zette deze combinatie de snelste tijd neer, goed voor een eerste prijs.

Gerard Meijeringh