Duel Wit-Blauw in teken van afscheid

KAMPEN - Wit-Blauw/Green Organics heeft de competitie afgesloten met een 17-20 nederlaag tegen Dindoa. Het duel stond echter vooral in het teken van afscheid nemen. Krista Fixe, Elyne Visscher, Judith Wong, Maarten van Erp en trainer Pascal Zegwaard zijn er komend seizoen niet meer bij.

Voor beide teams stond er niets meer op het spel. Daarom kon Wit-Blauw Jordy Last mee laten spelen met het tweede. Wit-Blauw 2 was nog in de race voor het kampioenschap, maar greep uiteindelijk naast de titel.

In de eerste helft ging het gelijk op tussen Wit-Blauw en Dindoa. Vlak voor rust stond Wit-Blauw op een 10-8 voorsprong, maar daarna gaf de thuisploeg de treffers te gemakkelijk weg en ging Dindoa rusten met een 10-11 voorsprong. Na rust liepen de bezoekers al snel weg naar 10-15 door onnodige fouten bij Wit-Blauw. De Kamper ploeg kwam nog wel terug, maar verloor uiteindelijk met 17-20.

Bij Wit-Blauw vindt komend seizoen een wisseling van de wacht plaats. Krista Fixe, Elyne Visscher, Judith Wong en Maarten van Erp vallen weg. Jesse Postma en Sanne Klappe komen over van ASVD en verschillende talenten uit het tweede lijken in aanmerking te komen voor een plek in de eerste selectie. Daarnaast stopt Pascal Zegwaard als korfbaltrainer. Hij wordt opgevolgd door Jelle Visscher. “Ik ben blij dat ik met een goed gevoel afscheid heb kunnen nemen. Ik ga nu genieten van een sabbatical”, aldus Zegwaard.