De band Steam Sister verving Scrum die op het laatste moment uitviel door ziekte. Een meer dan waardige vervanger die een knallend optreden gaf.
De band Steam Sister verving Scrum die op het laatste moment uitviel door ziekte. Een meer dan waardige vervanger die een knallend optreden gaf. Foto: Tennekes

Organisatie Full Color kijkt terug op 'fantastisch festival'

KAMPEN - Moe maar voldaan kijkt de organisatie van het Full Color festival terug op dagen hard werken met als climax twee drukbezochte festivaldagen in het Stadspark. De organisatie schat dat zo'n 30.000 bezoekers een bezoekje brachten aan één van de twee dagen vol muziek, cultuur en heerlijke versnaperingen.

Het samenspel tussen een goede programmering, het warme weer en twee jaar zonder festival, zorgde dit jaar voor een recordaantal bezoekers. In 2016 telde de organisatie zo'n 15.000 bezoekers. Sinds de verplaatsing van de Wijde Blik naar de nieuwe locatie stijgt dat aantal ieder jaar. In 2018 waren er zo'n 25.000 bezoekers en dit jaar waren dat er ruim 30.000.
De organisatie spreekt van een 'fantastisch festival' dat zonder noemenswaardige problemen verlopen is. "Mogen we een ontzettend groot applaus voor de dik 300 vrijwilligers die hard hebben gewerkt om er zo’n geslaagd Full Color Festival van te maken. Chapeau voor alle ondernemers en partners die het Full Color Festival gesponsord hebben. Zonder jullie is er geen Full Color Festival. Jullie bijdrage maakt dit een feest van, door én voor Kampen. En als we dan toch aan het klappen zijn: Een heel groot applaus voor jullie, voor iedereen die het festival afgelopen vrijdag en zaterdag heeft bezocht. Wat was het mooi om hier met jullie te feesten."

De 26e editie van het festival staat gepland op 16 en 17 juni 2023.
Kijk voor meer foto's op pagina 21 van deze Brug.

Aan het begin van de avond stroomde het hoofdveld vol.