Cor van Dalfzen wint de Grote Kamper Popquiz 2022
Cor van Dalfzen wint de Grote Kamper Popquiz 2022 Foto: Joannie Kooyman

't Ukien sluit eerste seizoen na corona tevreden af en blikt vooruit

KAMPEN - 13 teams van muziekliefhebbers streden afgelopen zondag in 't Ukien 8 rondes lang om de bokaal. Genemuidenaar Cor van Dalfzen van de Gaellemuniger Dolly Dots Fanclub mag zich na het winnen van de finale tegen zijn teamleden een jaar lang ‘Popkenner van het jaar’ noemen. Met de Grote Kamper Popquiz sloot 't Ukien het seizoen af.

Vanaf maart dit jaar vonden er voor het eerst in twee jaar weer bandavonden plaats zonder coronarestricties in ’t Ukien. Met een team van 20 betrokken vrijwilligers werden de producties neergezet. ‘Het team is bijna volledig nieuw. We hebben veel aanpassingen moeten doen door corona, en dat heeft ons ook goeds gebracht,’ vertelt Anne Louise Sikkema namens de organisatie. ’t Ukien kwam met nieuwe concepten en samenwerkingen, zoals Zondagsrust en Take Me Out. ‘Zondagsrust is zelfs ontstaan door corona. Omdat er binnen veel restricties waren, wilden we onze bezoekers buiten ontvangen. Een plek voor jong en oud, om te spelen en kennis te maken met akoestische muziek uit de regio.’ Naast Zondagsrust werden verzette optredens ingehaald, zoals de TOP2000-avond in mei.
Met het afsluiten van het seizoen is het ook tijd om vooruit te blikken. Het programma van ’t Ukien voor komend seizoen is grotendeels bekend. Geert Bloupot heeft een deel van de programmering verzorgd, zoals de tribute-acts van Status Quo en Iron Maiden. Daarnaast staat Take Me Out, het nieuwe jongerenfeest voor jongeren tussen 12 t/m 17 jaar op de planning. Ook Festival Delight keert terug, en in samenwerking met jongeren worden er 18+feesten georganiseerd.
‘Het wordt natuurlijk spannend. Want ook in het najaar kan corona weer opspelen. Het programma is er in ieder geval klaar voor. Wat dat betreft hebben we er alle vertrouwen in,’ lacht Sikkema.

Het volledige programma is te vinden via www.ukien.nl.

7 augustus - Zondagsrust met Bas en Emiel
3 september - Platenbeurs
4 september - Zondagsrust met Tim Birkenholz
23 september - Iron Maiden Tribute
2 oktober - Zondagsrust