Geboren en getogen Kampenaar Richard Boddeus.
Geboren en getogen Kampenaar Richard Boddeus. Foto: Aangeleverd.

Vier vragen aan de wethouderskandidaat
voor Kampen Sociaal: Richard Boddeus

KAMPEN - Kampen Sociaal heeft vorige week Richard Boddeus voorgedragen als wethouder voor de partij. Kampen Sociaal vormt een college samen met de ChristenUnie, SGP, CDA en GroenLinks. Richard is een goede bekende, want hij heeft al 12 jaar politieke ervaring als raadslid. Wat bewoog hem om wethouder te worden? Wat wil hij minimaal bereiken? Deze week in de rubriek ‘Vier Vragen aan’: Richard Boddeus. 

Vertel eens iets over je zelf voor de mensen die jou nog niet kennen.

In de zomer van 1973 ben ik geboren in Kampen. Al die tijd woonde ik in deze fantastische stad. Ik ging hier naar school, leerde hier mijn vrienden kennen, ging hier uit en begon hier te werken. Bijna dertig jaren werk ik in de gezondheidszorg, eerst in verpleeghuis Myosotis en via Amsterdam ben ik in Zwolle terecht gekomen bij Isala als verpleegkundige, daar werk ik op de acute opname afdeling. Mijn hobby’s zijn: kunst verzamelen, muziek luisteren, ballet bezoeken en ik lees geregeld een boek. Sinds 2010 zit ik in de gemeenteraad van Kampen waar ik mij inzet voor een beter leven voor inwoners die het net iets lastiger hebben. Daarnaast vind ik het in stand houden van culturele voorzieningen van groot belang. 

Waarom denk je dat jij de juiste persoon bent voor het wethouderschap? 

Afgelopen maart kreeg ik veel persoonlijke stemmen, dat geeft veel vertrouwen. De boodschap die Kampen Sociaal uitzendt slaat bij een groot gedeelte van de bevolking aan, dat geluid wil ik laten horen in het college. Als betrokken en sociaal bewogen persoon probeer ik net wat extra’s te geven. Ik wil het onderste uit de kan voor mensen die moeilijker mee kunnen komen. In mijn huidige werk zie en spreek ik veel mensen en hoor de problemen waar men tegenaan loopt, praktijkvoorbeelden die ik kan gebruiken bij het maken van beleid.  

Wat kun je nu doen voor Kampen dat je als raadslid niet kon? 

Als raadslid kun je veel doen. De raad is het hoogste orgaan binnen de gemeente er zijn dus mogelijkheden om aan de knoppen te draaien en beleid bij te sturen, maar als wethouder kun je net wat meer doen, het is per slot van rekening een baan. Twaalf jaren heb ik mij ingezet als raadslid, nu wil ik mij inzetten als wethouder voor alle inwoners en zet ik een stapje harder als het om mensen gaat die een achterstand hebben. Met een goed collegeprogramma kun je veel bereiken de komende jaren.  

Wanneer is jouw termijn succesvol? 

Ik hoop dat mensen er over vier jaar beter voor staan dan nu en dat iedereen een kans krijgt om mee te doen. Mijn wethouderschap zal succesvol zijn als mensen zeggen dat ze gemerkt hebben dat ik in het college heb gezeten.

Kampen staat voor enkele grote opgaven. Het gevoerde beleid moet erop gericht zijn dat we een mooiere duurzame stad hebben waar het goed leven en werken is en waar het fijn is om te komen als bezoeker. Er liggen kansen die we wat mij betreft moeten pakken. Als ik daaraan kan bijdragen is de missie geslaagd.