IJOV Zoddefestival na vier jaar weer gehouden

IJSSELMUIDEN - De muziek is vastgelegd, de foodtrucks zijn geregeld en voor jong en oud zijn er diverse activiteiten en demonstraties bedacht. Na 4 jaar gaat de IJOV op zaterdag 9 juli van 13.00 uur tot 21.30 uur het 4e IJOV Zoddefestival organiseren in en rondom de vijver in het Zoddepark in IJsselmuiden. Het festival wordt eens in de twee jaar gehouden en de vorige editie is gecanceld vanwege corona.

In het Zoddepark is op deze dag van alles te beleven, zoals demonstraties van het jeugdteam van de brandweer en diverse activiteiten in en om het water van de Scoutinggroep Henk Brunt. Voor de jeugd staan er diverse speeltoestellen en zij kunnen meedoen aan een aantal activiteiten. Zo kunnen ze samen met Dave Taihuttu een graffiti kunstwerk maken.

Foodtrucks en live muziek

Rondom het terras staan diverse foodtrucks met diverse verschillende lekkernijen en de bar is geopend zijn voor een heerlijk drankje. De organisatie vertelt: "Vanaf het terras heb je zicht op het podium waar vanaf 13.00 uur allerlei verschillende artiesten live zullen optreden. Naast artiesten en bands die hier uit de buurt komen, zal ook de bekende Nederlandse band Ancora op gaan treden. Velen zullen deze Nederlandse zanggroep kennen van hun nummers die vooral gericht zijn op het leven op zee als zeeman."

Balonnenclown

Verder lopen er ’s middags diverse artiesten rond, zoals een ballonnenclown die creaties kan maken van ballonnen, een goochelaar die trucs laat zien en karikatuurtekenaars die portretten tekenen van mensen die aanwezig zijn.

Tijdens het IJOV Zoddefestival is het Zoddepark gesloten voor fietsers. Fietsen kunnen op de aangewezen plek geparkeerd worden. Volg het laatste nieuws op www.ijov.nl.