Zaterdag vond de 26e Oostwalbotterwedstrijd plaats. Ruim 37 botters uit heel Nederland voeren hiervoor naar Kampen. Evenzoveel bedrijven voeren op deze dag mee aan boord. Op de vrijdagavond was er eerst de feestelijke tewaterlating van de voor 80% gerestaureerde Kamper botter KP41. Deze botter is hier in Kampen gebouwd in 1884 op de Schepmanwerf naast de Koggewerf. De race wordt gehouden door de Kamper Botterstichting.
Zaterdag vond de 26e Oostwalbotterwedstrijd plaats. Ruim 37 botters uit heel Nederland voeren hiervoor naar Kampen. Evenzoveel bedrijven voeren op deze dag mee aan boord. Op de vrijdagavond was er eerst de feestelijke tewaterlating van de voor 80% gerestaureerde Kamper botter KP41. Deze botter is hier in Kampen gebouwd in 1884 op de Schepmanwerf naast de Koggewerf. De race wordt gehouden door de Kamper Botterstichting. Foto: Tennekes.

37 Botters in actie tijdens 26e Oostwalbotterwedstrijd

KAMPEN - Zaterdag vond de 26e Oostwalbotterwedstrijd plaats. Ruim 37 botters uit heel Nederland voeren hiervoor naar Kampen. Evenzoveel bedrijven voeren op deze dag mee aan boord van één van de botters.