Afbeelding
Foto: foto aangeleverd

Bas Nijhof en Emiel van den Berg even terug op het nest bij 't Ukien op 7 augustus

KAMPEN - De liedjes van Nou En staan bij veel Kampenaren in het geheugen gegrift en de teksten van Gothic Meisje en Galajurk brachten menig luisteraar aan het grinniken. 

Het is inmiddels ruim tien jaar geleden dat de band afscheid nam in ’t Ukien. Vorig jaar werd er nog een EP uitgebracht onder de naam ‘Opstaan en weer door’, die grotendeels werd geïnspireerd door de lockdowns. 

Tot optredens kwam het vervolgens niet en de band ging weer uit elkaar. Wel staan nu de zanger van de band, Bas Nijhof, en gitarist Emiel van den Berg in ’t Ukien tijdens Zondagsrust. "Ik ben vaak op Zondagsrust geweest als bezoeker", vertelt Van den Berg. "Na een tijdje dacht ik: het zou toch wel leuk zijn om hier zelf weer eens muziek te maken." 

Zondagsrust is een concept waarbij semi-akoestische muziek de basis is voor een rustige en gezellige middag met vrienden of familie. Er zijn plekjes vlakbij het podium om te genieten van de muzikanten, maar er zijn ook plekjes verder weg, waar de ruimte is om bij te kletsen. Daarnaast is er van alles te doen voor kinderen, zowel buiten het pand als in het café. "Zo ontstond het idee om samen met Bas de gitaren op te pakken. Wel iets heel anders dan onze shows met Nou En natuurlijk. Maar wij houden wel van een beetje uitdaging."

Tijdens het oefenen voor de show volgde er een oproep op Facebook. Mensen konden verzoeknummers indienen. Dat leidde al snel tot veelzijdige suggesties, van Slayer tot Psalmen. 

"Hoe de setlist er precies uitziet is zondag te horen. Divers is het in ieder geval zeker", lacht Van den Berg. Zondagsrust vindt elke eerste zondag van de maand plaats in ’t Ukien. De toegang tot dit evenement is gratis en reserveren is niet nodig. Vanaf 13:00 zijn de deuren open en rond 14:00 begint de livemuziek. De drank- en borrelkaart biedt ruime keuze voor een ontspannen dagje uit. Alles wordt aan tafel gebracht door de vrijwilligers van ’t Ukien. Ook kinderen zijn van harte welkom.