Ketelhavenloop is weer op komst

KAMPEN - In Ketelhaven wordt zondag 28 augustus de 25ste editie van de Gicom Ketelhavenloop over vijf en tien kilometer gehouden. 

De loop gaat vanaf de jachthaven Ketelhaven over Bungalowpark Ketelhaven en langs de Vossemeerdijk. Beide afstanden starten om 11:00 uur. Inschrijven kan op www.ketelhavenloop.nl.

73.000 vlinders
in drie dagen

“Het is net een week te laat”, verzuchtten diverse deelnemers aan de jaarlijkse tuinvlindertelling van De Vlinderstichting, die afgelopen weekend plaatsvond. Want in de weken voor de telling vlogen er heel wat meer vlinders. 

Toch zijn er 73.224 vlinders waargenomen in drie dagen. Door de tuintelling wordt zichtbaar hoe het gaat met de vlinders in stad en dorp.
Met ruim 16.700 exemplaren steekt de Dagpauwoog met kop en schouders boven de rest uit.

Simon Brummel nieuwe trainer
S.V. Zalk 2

Vanaf het begin van het nieuwe seizoen zal het tweede elftal van S.V. Zalk onder leiding staan van de 30 jarige Simon Brummel.

De geboren Zalker was vooral actief als trainer in de jeugd van S.V. Zalk en W.V.F., hij wil nu de stap maken naar de senioren. Waar hij de afgelopen seizoenen al ervaring heeft op gedaan als assistent van het eerste team, gaat hij nu voor het eerst op eigen benen staan. Brummel spreekt over een ‘unieke kans' in zijn trainerscarrière. Verder merkt hij op ‘dat er veel mogelijkheden in het tweede team van S.V. Zalk zitten. Ik wil het gat naar het eerste kleiner maken en de jonge jongens een kans geven!'