Eef (84): „Laat ze maar bouwen!”

(door Maarten van Gemert)

KAMPEN – De vele bezwaren tegen de bouwplannen voor Kennedylaan 4 zijn een omwonende een doorn in het oog. Ze kwam naar het kantoor van Brugmedia om een tegengeluid te laten horen. „Er moet toch gebouwd worden? Bankjes en groen op de plek van de oude bieb zou mooi zijn maar is niet realistisch.”

Een nieuwe invulling van de locatie is een proces van de lange adem. 

Een klankbordgroep heeft veel bezwaren geuit die het college van tafel heeft geveegd. Inwoners en gemeenteraad komen nog aan het woord. Eef Hendriks neemt daar een voorschot op.

Woningnood

De vele crises in Nederland zijn de 84-jarige inwoonster aan het Van Gelderplantsoen niet onopgemerkt gebleven. De woningnood , waarover zoveel gesproken wordt, is er daar één van. Daarom verzucht Hendriks: „Laat ze toch bouwen, andere mensen willen ook wonen.” 

Zij woont op de begane grond van Coeborch, één van de twee belendende appartementsgebouwen. Geboren aan de Bovensingel en werkzaam geweest bij Van Dijk Boekhuis, zocht ze, op leeftijd gekomen, een levensloopbestendige en gelijkvloerse woning.

Realiteit

Ze heeft goed over haar reactie nagedacht en wil de mensen wijzen op de realiteit. Tegen de eerste opzet van de verkeersontsluiting had ze bezwaar maar dat is aangepast. 

Over andere door anderen geuite bezwaren inzake hoogte en verlies aan privacy, zon en groen zegt ze kortweg: „Dat laat ik aan de experts over.” 

Ze is niet tegen de wensen van de klankbordgroep maar ”je houdt het niet tegen.” Volgens de Kamperse denken meer mensen in haar flat er zo over. 

Een 94-jarige medebewoner hogerop kijkt zelfs uit naar de bouw: „Dan heb ik wat om naar te kijken.”