Platenbeurs in 't Ukien, Kampen
Platenbeurs in 't Ukien, Kampen Foto: Dick van der Wal

Kaartverkoop voor shows in ’t Ukien tijdens Platenbeurs op 3 september

Algemeen

KAMPEN - Op 3 september start het seizoen van ’t Ukien traditiegetrouw met de Platenbeurs. Standhouders uit binnen- en buitenland vullen die dag ruim 100 meter aan kramen met hun platen. Bezoekers kunnen urenlang snuffelen tussen decennia aan muziek. 

Een van de kramen wordt bemand door vrijwilligers van ’t Ukien. Hier zijn kaarten te koop voor de shows die dit najaar gepland staan. Er is een divers programma in het poppodium.
Op zaterdag 10 september wordt het bandseizoen geopend met Open Up: Soul ’n Bliss. Een wervelende show van de vijfkoppige Kamper band, met tussendoor gastoptredens van Mariët Kuenen, Matthijs Wieten, Dani Zwiers, Jeanette van den Brink en Roos Braad.

Op vrijdag 23 september knallen de levensechte impressies van Iron Maiden door de speakers. Up The Irons, de beste Iron Maiden Tribute band van het land, staat die avond op het podium. Op zaterdag 8 oktober brengen The Status Quotes een ode aan de langst tourende band van de wereld. Hits als ‘Whatever you want’ en ‘Down Down’ passeren de revue. Een avond vol rock ’n roll, met opzwepende 12-bar-boogie.

Op 21 oktober vindt de 2e editie van Take Me Out plaats. Met een strakke line-up en gave hoofdact maken jongeren kennis met veilig uitgaan in Kampen. Op 22 oktober staat King of the World op het podium met hun eigen rhythm ’n blues. Verder staat Boogie Monster op 12 november op de planken, de funky soulsensatie die afgelopen jaar de zaal plat speelde. Stilstaan is geen optie bij deze jonge honden uit Deventer.

Tot slot start op 3 september de ticketverkoop voor de Top 2000 Live met quiz. De door corona uitgestelde editie van 2021 vond recentelijk plaats, maar de volgende show komt er alweer aan. Op zaterdag 10 december staan de heren Leurink, Bakker, Van Der Weerd en Renden weer op het podium. Met quiz van Geert Bloupot.

Naast deze shows vindt er nog tal van andere (gratis) activiteiten plaats in ‘t Ukien, zoals Zondagsrust, Solo en Festival Delight. Meer info via www.ukien.nl of @ukien_kampen.