Walking Football Toernooi terug in IJsselmuiden

KAMPEN - Het BrugMedia Walking Football Toernooi is na twee coronajaren terug van weg geweest. Ditmaal vindt het toernooi plaats op woensdag 14 september op sportpark De Uithoek in IJsselmuiden.

Walking Football wordt steeds populairder onder de 60-plusser die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn, aldus de promotor van het eerste uur, de oud Ajax-speler Sjaak Swart. Bij het zogenoemde wandelend voetballen is hardlopen niet toegestaan. Het maken van slidings evenmin. Ook mag de bal niet boven heuphoogte komen. Op 14 september 2022 komen 10 teams uit geheel Nederland naar IJsselmuiden. Naast gastheer IJVV komt onder andere ook SV Faja Lobi KDS uit Utrecht. Deze ploeg is de winnaar van het vorige toernooi in 2019 en verdedigt dus de BrugMedia wisselbeker. Ook een team van ADO Den Haag is op woensdag 14 september op sportpark De Uithoek te vinden. Samen met de regionale teams van ASVD uit Dronten en HTC uit Zwolle. Uit Groningen en Friesland komen vv GEO uit Garmerwolde en vv Irnsum naar IJsselmuiden. De teams van Regge United uit Hellendoorn, Old Stars Dedemsvaart en sportvereniging Dalfsen maken het tiental teams compleet. Het toernooi begint om 13.00 uur en er wordt gespeeld in twee poules. vanaf 15.40 uur worden de kruisfinales gespeeld. Om 16.20 uur wordt de finalewedstrijd gespeeld tussen de winnaar van poule A tegen de winnaar van poule B. Om 17.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats door Johan van der Kolk, directeur van BrugMedia, de hoofdsponsor van toernooi. Naast de toernooien wordt er met ingang van het seizoen 2022/2023 in competitieverband gevoetbald door de senioren. IJVV is in de competitie ingedeeld in de Noordelijke Klasse met ploegen als SC Dedemsvaart, HZVV Hoogeveen, FC Meppel, Sport Vereent, vv Steenwijk, Vitesse 63 uit Koekange en vv Zuidwolde. Er wordt gespeeld in vijf speelrondes. Bij elke speelronde zullen de teams drie wedstrijden van twintig minuten spelen. Er wordt tweemaal tegen elkaar gespeeld, zodat het totaal aantal wedstrijden per team veertien bedraagt. IJVV is de initiatiefnemer van de vorm van voetbal in Kampen en IJsselmuiden.

Kampenion verrast in Duitsland

SOEST - Vijf spelers van tafeltennisclub Kampenion hebben onlangs prijzen gepakt op een toernooi in het Duitse Soest, de partnerstad van Kampen. In de wetenschap dat Kampenion niet de sterkste delegatie had afgevaardigd, was het resultaat verrassend te noemen.  

De tafeltennissers waren afgereisd met vier schakers van schaakvereniging O & O die eveneens meegingen onder de vlag van het partnerschap van de twee steden. De Kampenionners traden aan tegen spelers van TV Soest. Door loting werden de Kampenaren gekoppeld aan een partner uit Soest en zo traden zij in een dubbelspel én een enkelspel tegen de spelers uit Soest aan. Djengis van Nek werd met zijn Soester dubbelpartner eerste, Martijn Haanappel tweede en Jannick van den Broek derde. Veteraan Gerard Wessels en jeugdspeler Alexander Flinterman kwamen ook goed voor de dag. Kampenion kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi, aldus de club. De reis werd mogelijk gemaakt door Stichting Kampen Internationaal.