Voetbaltoernooi voor zorgcliënten en begeleiders

KAMPEN –De KHC hal is vrijdag het decor voor een bijzonder voetbaltoernooi. De teams zullen bestaan uit zorgbegeleiders en hun cliënten. 

De initiatiefnemer van dit voetbaltoernooi is Matthijs van de Geest, zelf werkzaam bij Wagteveld Zorg. Zijn idee ontstond vanuit de gedachte dat ‘voetbal zowel goed is voor de fysieke als mentale gezondheid’. 

Om het voor iedereen leuk te houden zijn sterke en minder sterke deelnemers bij elkaar ingedeeld. Van de Geest: “Bij de indeling van de teams is gezocht naar een balans. De een kan goed voetballen, waarbij de ander bij wijzen van spreken nog nooit een bal heeft aangeraakt. We willen teams die ongeveer even sterk zijn.”

In totaal zijn er vijf teams van vijf spelers. De teams spelen elk een keer tegen elkaar. Daarnaast is er nog een aparte wedstrijd van zorgbegeleiders tegen elkaar. Van de Geest over dat laatste: "Ik denk dat dot voor veel cliënten leuk is om hun zorgbegeleiders, met wie ze toch een band hebben opgebouwd, in actie te zien komen."

Tweede keer

De eerste wedstrijd vrijdag begint om 12.00 uur. Het toernooi duurt tot 16.00 uur. Iedereen die wil komen kijken is welkom. Het is overigens voor de tweede keer dat het toernooi wordt gehouden. Als het aan Van de Geest ligt, kan het toernooi verder groeien met met meer deelnemers en wie weet een keer per halfjaar worden gehouden.