Dinsdag 6 september

Orgelconcert in Buitenkerk

20:00 uur |  

KAMPEN - Reitze Smits bespeelt dinsdagavond 6 september het Hinsz-orgel in de Buitenkerk. Het laatste concert in deze serie wordt gegeven door Aarnoud de Groen en Bram Brandemann op 20 september. De concerten beginnen om 20:00 en zijn vrij toegankelijk. Collecte bij de uitgang.

Woensdag 7 september

Jeugdclub thema oogsten bij kinderboerderij cantecleer

16:39 uur | Kinderboerderij Cantecleer 

Woensdag 7 september 2022 14.00-16.30: Jeugdclub: Thema OogstenHet is zover de aardappels kunnen uit de grond en daar kunnen we natuurlijk heerlijke chips van maken. Verder gaan we aan de slag om heerlijke geurpotjes en thee te maken en we gaan samen met jullie uilenballen pluizen.

Zaterdag 10 september

Expositie aan de Loswalweg

10:00 uur |  

KAMPEN - Naast haven ‘De Riette’ aan het eind van de Beltweg staat het pand van Dagbesteding Uit de Kunst uit 1870. Waar hier vroeger de vuilnisbelt van Kampen was - met opslag voor gewassen poeptonnen die weer met paard en wagen naar de stad werden gebracht - is dit nu een pittoresk plekje met een woonhuis en atelier met galerie. Op zaterdag 10 september is daar van 10 tot 17 uur een vrij toegankelijke tentoonstelling van schilderijen en kunstwerken van kunstenares Margreet de Boer en haar leerlingen. Locatie: Loswalweg 9, Kampen.

Olde Mesiene onder stoom op Open Monumentendag

10:00 uur |  

Op zaterdag 10 september is het Open Monumentendag en worden de machines van het Oude Stoomgemaal Mastenbroek in werking gesteld. De Olde Mesiene is die dag onder stoom en ook gemaal Veneriete van het waterschap is open. Voor kinderen rijdt er voor het bezoekerscentrum een baan met stoomtreintjes. Bezoekers zijn deze dag welkom bij het stoomgemaal aan de Kamperzeedijk 7.

Zondag 11 september

Easy jazz op de IJssel

16:00 uur |  

KAMPEN - Zondag 11 september kan men onder het genot van een drankje en hapje nazomeren met live muziek op de IJssel. De BlueZZ Club en café ’t Ponton organiseren dan een easy jazz lounge middag met het Judith Nijland trio. Op het terras van ’t Ponton speelt dit trio makkelijk in het gehoor liggende jazz, met onder andere nummers van Frank Sinatra, Astrud Gilberto, maar ook van Abba en the Carpenters. Kaarten zijn alleen digitaal te bestellen via www.debluezzclub.nl.

WesterPLUSdienst

17:00 uur | Westerkerk  

WesterPLUSdienstOp zondagmiddag 11 sept om 17.00 uurMedewerkenden zijn:Chr Mannenkoor De Dorpelwachters .ol.v Johan SmitDs G Labooy Organist Herman Kamp

Taizéviering in Buitenkerk

10:00 uur |  

KAMPEN – In de Buitenkerk wordt zondag 11 september een Taizéviering gehouden. De viering begint om 10:00 uur. Een Taizé-viering kenmerkt zich door het aantal maal herhalen van gezangen, afgewisseld met lezing uit de Schrift, momenten van stilte en momenten voor persoonlijk gebed. De aanwezigen kunnen, indien zij dat willen, de herhalingen van de gezangen meezingen.Iedereen is welkom. Na afloop is er een kopje koffie of thee voor de aanwezigen.

Maandag 12 september

Alpha-cursus in Kampen

19:00 uur |  

Iedereen kan maandag 12 september kennismaken met de Alpha-cursus, een korte kennismaking met het christelijk geloof. Aanvang 19:00 uur. Locatie: ‘De Zijstroom' aan Bouwkamp 4.

Donderdag 15 september

Lezing Dato Steenhuis

19:45 uur |  

Aan het Tasveld 30 wordt donderdag 15 september een interkerkelijke avond gehouden. Iedere derde donderdagavond van de maand komt hij spreken. Aanvang 19:45 uur. Gratis toegang. Collecte voor de onkosten.

Zaterdag 17 september

Repair Café in Kringloopwinkel

10:00 uur |  

Op zaterdag 17 september is er van 10 tot 13 uur een Repair Café in de Kringloopwinkel aan de Ambachtsstraat 3. Alles waar een stekker of batterij aan zit kan ter reparatie aangeboden worden, evenals fietsen en kleding of andere textiel. De kosten zijn een vrijwillige bijdrage.

Zangavond voor voedseltransport Oekraïne

19:00 uur | De Herberg 

17 september organiseert Stichting Grafhorst Helpt Oekraïne een zangavond in De Herberg (voormalige Hervormde kerk) te Grafhorst. Tijdens deze avond worden psalmen en gezangen gezongen en een aantal Oekraïners zullen ook een lied ten gehore brengen. De kerk is open vanaf 19.00 uur en de avond vangt aan om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom!