Gehavend KHC wint eerste bekerduel van WVF

ZWOLLE - KHC speelde zaterdagmiddag tegen WVF zijn eerste poulewedstrijd voor de KNVB districtsbeker. De wedstrijd in Zwolle moest door de Kampenaren worden gespeeld zonder een aantal basisspelers.

De wedstrijd in de wijk Westenholte kwam moeizaam op gang. KHC bouwde een veldoverwicht op en kreeg kleine kansjes. In de counter was WVF echter uiterst gevaarlijk en invaller doelman Chiel ten Hove moest volop aan de bak. De KHC-defensie zag er bij de 1-0 dan ook niet goed uit. Vervolgens ging KHC op jacht naar de gelijkmaker en zette het WVF onder druk. Cris Westerkamp wist KHC in de 38e minuut langszij te brengen na goed voorbereidend werk van Boaz Smit.

Na de rust werd het spel niet veel beter. Wel kwam KHC in het begin van de tweede helft op voorsprong. Boaz Smit bediende wederom Cris Westerkamp die fraai 1-2 scoorde. Het spel golfde hierna op en neer en KHC had verder afstand moeten nemen. Het kreeg kansen via Leroy Knol, Brenn de Lange en Boaz Smit. Ook WVF kreeg, in de slotfase, kansen.

Andere uitslagen

DOS Kampen kwam eveneens in actie voor de beker. De ploeg verloor met 1-3 van Be Quick '28. 's Heerenbroek verloor met 4-0 van Heerde. Zalk speelde met 2-2 gelijk tegen Hattem en Wilsum tegen Zwolsche Boys werd 0-0.