Iron Maiden Tributeband Up The Irons
Iron Maiden Tributeband Up The Irons Foto: EmeraldPics

De beste Iron Maiden Tributeband van Europa komt naar Kampen

KAMPEN – Iron Maiden-fans opgelet: op vrijdag 23 september schallen de hits en het onbekendere werk van Iron Maiden door Kampen. De bekendste Iron Maiden Tributeband staat die avond namelijk in ’t Ukien.

Het is 1999 als Jos Severens, Sam Lemmens, Hein Willekens, Joey Bruers en Tom Heijnen besluiten in de voetsporen te treden van hun grote idolen: Iron Maiden. In een tijd waar het Tribute-genre nog relatief onbekend is, moet er hard worden gewerkt voor het bestaansrecht van de band. Waar het begint met optreden in bruine kroegen en cafeetjes, begint na een aantal jaar de vaart erin te komen. In 2004 spelen ze voor ruim 25.000 toeschouwers op de Graspop Metal Meeting.

Inmiddels is het 22 jaar later en heeft de band door heel Europa getourd. Oud-leden van Iron Maiden, zoals Paul Di’Anno en Dennis Stratton, sloten zich voor sommige shows bij de band aan. Steve Harris, bassist van Iron Maiden, bezocht de show en was vol lof over de band.

Up The Irons brengt met hun Live After Death Tour zowel de grootste hits als het onbekendere werk. De mannen uit Tilburg zijn echte ‘Iron Maiden Maniacs’ en spelen de zaal plat met hun levensechte impressies van ‘Run To The Hills’, ‘Can I Play With Madness’ en vele andere tracks. Tijdens de superstrakke show komt natuurlijk ook het onbekendere werk voorbij. Een avond waar zowel diehard fans als half geïnteresseerden voldaan van thuiskomen.
De show is op vrijdag 23 september in ’t Ukien. De zaal gaat open om 19:30 en de show start om 20:30. Tickets zijn in de voorverkoop voor €12,50 beschikbaar via www.ukien.nl. Op de avond zelf kosten de tickets €15,00. Volg @ukien_kampen op Instagram voor het laatste nieuws rondom het programma.

Verder te doen in 't Ukien:
16 september: Solo
23 september: Up The Irons
30 september: De Rose Wolk
2 oktober: Zondagsrust met Black Flowers
8 oktober: The Status Quotes
14 oktober: Solo
21 oktober: Take Me Out
22 oktober: King of the World
29 oktober: Festival Delight