Stichting Vischrookerij Van Heerde en Reumer wint Erfgoedprijs 2022

KAMPEN - De Erfgoedprijs Zwolle-Kampen is dit jaar gegaan naar de Stichting Vischrookerij Van Heerde en Reumer. De stichting ontvangt de erfgoedprijs vanwege hun bijzondere inzet voor het behoud van de Vischrookerij aan het Slagersplein 20-22. 

Mede op verzoek van de stichting zelf, is dit object in december 2021 aangewezen als gemeentelijk monument. De aanwijzing vormt het sluitstuk van een langdurige strijd voor behoud van de Vischrookerij op de oorspronkelijke locatie van dit bijzondere gebouwencomplex.
Wethouder voor monumentenzorg, Richard Boddeus: "De aanwijzing van het complex tot gemeentelijk monument en daarmee behoud op de oorspronkelijke locatie zou nooit tot stand zijn gekomen zonder de onuitputtelijke inzet en het doorzettingsvermogen van de Stichting Vischrookerij - Van Heerde en Reumer. De toekenning van de Erfgoedprijs Zwolle-Kampen 2022 kan dan ook gezien worden als een waardering voor die inzet van de stichting.”
Sinds 2020 is een selectiecommissie Erfgoedprijs in het leven geroepen, met daarin een afgevaardigde van de Stichting Stadsherstel Kampen en de Monumentenraad Kampen.

Lees verder op pagina 3.