Afbeelding
Foto: Gemeente Kampen

Gemeente gaat strijd met onkruid aan

Algemeen

KAMPEN - Onkruid groeit hard in de warme maanden van het jaar. Ook op de openbare bestrating. Daarom doet de gemeente een extra ronde om onkruid te verwijderen. Gewapend met borstelmachines, bladblazers en een veegmachine gaan mensen van het groen heel de gemeente Kampen door. In juli en augustus verdubbelden zij de inzet, en ook in september en oktober gaan zij hiermee door. Meldingen van bewoners worden hierin meegenomen. 

Elke wijk komt of kwam reeds aan de beurt. Per wijk, straat voor straat, wordt het onkruid verwijderd. Obstakels op de stoep verhinderen het werk. Denk aan fietsen, bankjes, bloembakken en paaltjes. Ook geparkeerde voertuigen zijn een belemmering voor de borstel- en veegmachine. De gemeente verzoekt daarom zoveel mogelijk obstakels weg te halen wanneer de mensen van het groen in de straat zijn aangekomen.

De medewerkers van de gemeente bestrijden het onkruid tot 20 centimeter van de gevel van woningen. Dit doen ze om geen schade toe te brengen aan persoonlijke eigendommen. “Helpt u mee door ‘uw 20 centimeter’ zelf onkruid vrij te maken? De gemeente bestrijdt het onkruid zelf gifvrij. Wij kiezen daarmee voor een natuurvriendelijke aanpak”, aldus de gemeente Kampen.