Matig KHC incasseert klein verlies in poulefase beker

ZWOLLE - KHC wist zaterdag in zijn derde wedstrijd in de poulefase van de beker niet te overtuigen. De Kamper voetballers verloren met 1-0 van het Zwolse Be Quick ‘28.  KHC, dat zijn eerdere twee wedstrijden wist te winnen, had genoeg aan een gelijkspel of een kleine nederlaag om een ronde verder te komen. Dit laatste gebeurde in een van KHC zijde zeer matige wedstrijd.

KHC dat alweer vroeg in het seizoen te kampen heeft met de nodige blessures, kwam maar niet in de wedstrijd. Veelal werden de ballen maar zo ingeleverd en dit kwam het spel niet ten goede.  Be Quick’28 kreeg de beste kansen. Al in de beginfase verscheen een aanvaller oog in oog met doelman Bryan Wielandt, maar gelukkig voor KHC ging de bal hoog over. In de 15e minuut minuut was er de eerste kans voor KHC. Tim Sleifer werd goed aangespeeld en zijn harde inzet werd maar net uit de rechter bovenhoek getikt door de Zwolse sluitpost. Wat later kreeg de hardwerkende Boaz Smit nog een mogelijkheid maar zijn inzet ging rakelings naast het doel. In het verdere verloop van de eerste helft was het van KHC zijde zeer matig en was Be Quick’28 de bovenliggende partij. Dat resulteerde in de 35e minuut in de 1-0 achterstand, na mistasten van de KHC defensie. Even later werd het bijna 2-0, maar doelman Wielandt wist de inzet te pareren. Na de rust werd het niet veel beter. KHC kreeg wel wat meer vat op de wedstrijd en kreeg wat kleinen kansen via Leroy Knol en Boaz Smit. Echter in de stand kwam geen verschil meer. Be Quick'28 ging in de slotfase nog wel opzoek naar de 2-0 want dan was het een ronde verder gekomen. KHC hield echter stand, en door deze kleine nederlaag is het samen met WVF een ronde verder. De Zwolse zege was echter niet groot genoeg om KHC voorbij te gaan in de rangschikking.