Bekerzege geeft Go-Ahead een goed gevoel in aanloop naar competitie

WEZEP - Dankzij een 0-4 bekerzege tegen WHC kan Go-Ahead Kampen met een goed gevoel toeleven naar de competitiestart. Het duel in de poulefase van de districtsbeker was voor Go-Ahead dat ‘door bekert’ vooral een moment om zich te presenteren. Dat lukte alleen in de tweede helft.

In de eerste 45 minuten was WHC feller in de duels. Go-Ahead probeerde het wel, maar kwam niet goed in de duels, aldus trainer Erwin Brem. Volgens de oefenmeester werden er te vaak moeilijke oplossingen gezocht en ballen soms zwak ingespeeld. Doelman Tim Noordman moest twee keer redding brengen. WHC slaagde er echter niet in de mindere eerste helft van Go-Ahead af te straffen. Brem: “WHC, dat veel snelheid heeft voorin, hield ons in de wedstrijd.” De ruststand van 0-0 was daarvan het logische resultaat. In de tweede helft was een heel ander Go-Ahead te zien. De Kampenaren slaagden er toen wel in om de tegenstander de wil op te leggen. Na ongeveer een uur spelen was het Wilbert Wessels die de score opende. Hij tekende ook voor de 0-2 en de andere treffers van Go-Ahead kwamen op naam van Kelvin Groothand en Jarni Koorman.

WHC was in de eerste helft feller in de duels, maar wist niet te scoren. Na rust herpakte Go-Ahead zich uitstekend.

Go-Ahead-trainer Erwin Brem was tevreden met de manier waarop Go-Ahead zich herstelde in de tweede helft. "We wilden ons in deze wedstrijd vooral laten zien in de aanloop naar de competitie. In de tweede helft lukte dat goed. Dat je vier doelpunten maakt is natuurlijk ook wel goed voor het gevoel." Helaas hield Go-Ahead wel twee blessuregevallen over aan het duel met WHC. Gijs van Enk kwam op ongelukkige wijze hard in botsing met zijn eigen doelman en raakte geblesseerd aan zijn ribben. Adi Draganovic ging er vanaf met wat een hamstringblessure zou kunnen zijn. Volgens Brem moet bij beide spelers nog blijken hoe ernstig de blessure is.