Winst op de 500 meter NSW Indoor Series voor Dalsem

KAMPEN - Indoor-roeier Wiecher Dalsem heeft zondagochtend de 500 meter van de NSW Indoor Series in Australiƫ weten te winnen. Op de 1.000 meter eindigde hij als tweede.

Deze wedstrijden zijn voor Dalsem een perfecte opwarmer  voor de grotere kampioenschappen, te weten het  New South Wales State Indoor Rowing Championship op  9 oktober en het Australian en tevens Oceania Championship op 29 oktober.

Ideaal aan de wedstrijden van de NSW Indoor Series is dat je er virtueel (lees thuis) aan kan deelnemen. De 1.000 meter startte om 03:30 uur en Dalsem roeide in een spannende race naar de tweede plaats, met 3:11.8 net achter Mark Smith 3:10.2 en net 0,1 seconden voor Nick Brown met 3:11.9.

Al om 04.15 uur was de 500 meter,  dus de hersteltijd was erg kort. In die race kwam Dalsem Nick Brown ook weer tegen, die ook twee afstanden wilde winnen. Dalsem begon door de al zware benen en het 'midden-in-de-nacht-gevoel' zeer voorzichtig, maar wist tot zijn eigen verbazing er nog een uitstekende 1:27.3 uit te persen en eindigde daarmee weer nipt voor Nick Brown die slechts 0,3 seconde achter Dalsem eindigde. De nummer drie, Jeremy Smith eindigde op ruime afstand op 1:35.7. Dalsem merkt dat hij ook midden in de nacht met de juiste tactiek bijna net zo snel als overdag kan roeien. Hij gaat ook proberen bij de grote kampioenschappen in Oceanie weer medailles te pakken.