Afbeelding
Foto: Tennekes

IJGV ‘38 blij met nieuw bestuur

IJSSELMUIDEN - IJGV ‘38 is blij dat het alweer sinds enige tijd over een voltallig, operationeel, bestuur beschikt. De gymnastiekvereniging uit IJsselmuiden kampte lange tijd met het probleem waar veel verenigingen mee kampen, namelijk dat het niet meevalt om nieuwe mensen te vinden die de plaats van vertrekkende bestuursleden kunnen innemen.    

De nieuwe voorzitter Jan Jaap Scholing van IJGV’38 spreekt van ‘een onwerkbare situatie’ die dreigde te ontstaan. “Op een gegeven moment was IJGV ‘38  zowel op zoek naar een voorzitter als een secretaris en een penningmeester. Dan kan er een moment komen om eventueel te besluiten de stekker er uit te trekken", aldus Scholing. En dat zou erg jammer zijn. De in 1938 opgerichte gymnastiekvereniging biedt tal van sporten. Waaronder ouder & kind gym, gymnastiek, jazzdans, springroep, trampoline, badminton en ook Fit 55+. 

Zoektocht

Gelukkig had de zoektocht van IJGV ‘38 uiteindelijk succes. Scholing: "We kregen na een jaar toch alle functies weer bezet en konden we dat voor de zomer op de Algemene ledenvergadering als een mooi behaald succes met de leden delen. Doordat we weer voltallig zijn, lukt het ons om de bestuurstaken weer evenwichtig te verdelen, zodat er ook nieuwe acties opgepakt kunnen worden. Volgend jaar bestaat onze vereniging 85 jaar. Wat zou het dan mooi zijn om meer inwoners van IJsselmuiden en omstreken aan het sporten te hebben binnen onze vereniging. Kortom, een nieuw seizoen met een voltallig bestuur dat de vereniging nog lang willen laten voortbestaan. Daar zijn we als vereniging heel blij mee. Dat zijn we ook met de nieuwe leden die zich bij ons aanmelden. Ook wie een nieuw idee heeft over bijvoorbeeld een sport die nog niet wordt aangeboden is van harte welkom."