Go-Ahead zet in de slotfase wedstrijd compleet op de kop met twee treffers

KAMPEN - ‘Een gewonnen punt.’ Zo noemde voetbaltrainer Erwin Brem van Go-Ahead Kampen na afloop de 3-3 eindstand die op het scorebord stond tegen SVZW.

SVZW was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, kwam na rust met 0-2 voor te staan en had ook bij een 1-3-stand nog kansen om de wedstrijd in het slot te gooien.

Gelukkig voor Go-Ahead gebeurde dat niet en konden de Kampenaren met doelpunten vlak voor het vertsrijken van de reguliere speeltijd en diep in blessuretijd de 2-3 en 3-3 maken. “Ook dat is een kracht”, zei Brem na afloop. “De spelers hebben er tot het laatst voor gevochten en zo zie je maar dat als je niet opgeeft dit in het voetballen kan gebeuren.”

Dat Go-Ahead de lijn van dominant voetbal in de achterliggende bekerduels niet kon doortrekken naar het eerste competitieduel had enerzijds te maken met de kwaliteit van SVZW. Anderzijds haalden sommige vaak bepalende spelers van Go-Ahead, ondanks de inzet, niet het normale niveau. Gedurende de eerste helft, die veel weg had van een schaakwedstrijd, kwam Go-Ahead maar moeizaam in de duels en was de tweede bal te vaak voor de tegenstander.

Na rust scoorde SVZW twee doelpunten kort achter elkaar. Wilbert Wessels wist uit een vrije trap Go-Ahead terug te brengen in de wedstrijd. De 1-3 van SVZW had de genadeklap moeten zijn, maar was dat niet. Wessels maakte kort voor het tijd de 2-3 en in de slotseconden scoorde Dennis van der Wal uit een corner van Kelvin Groothand.