Onfortuinlijke start breekt IJVV op in duel tegen FC Horst

ERMELO - IJVV is de competitie begonnen met een 4-1 verlies in de uitwedstrijd tegen FC Horst. Cijfers die slechts een deel van het verhaal vertellen. De IJsselmuider voetbalclub was grote delen van de wedstrijd gelijkwaardig maar wist zich niet te herstellen van een onfortuinlijke start.

Trainer Emiel Diender zag hoe IJVV goed en gretig aan de wedstrijd begon. Na 12 minuten spelen kreeg IJVV echter een strafschop tegen. De terecht gegeven penalty werd door FC Horst benut. Een paar minuten later maakte FC Horst een doelpunt uit een afgeslagen corner, aldus IJVV-trainer Emiel Diender. “Het was een prachtige treffer, maar wel met geluk. Wij waren op dat moment bovendien echt niet minder, zaten best goed in de wedstrijd.” Met nog een lange tijd te gaan ging IJVV op zoek naar de aansluitingstreffer. Die leek er, ook qua spelbeeld in de tweede helft te komen. Wel ontstond er ook voor FC Horst de nodige ruimte.

De thuisploeg maakte in de 65e minuut de 3-0 en later ook nog een vierde treffer. De tegentreffer van Nick van van der Kooi van IJVV (80e minuut) was alleen voor de statistieken. Toch had Diender na afloop genoeg om op voort te borduren. Diender: “Ik wilde dat mijn spelers veel energie in de wedstrijd zouden geven en druk op de bal. Beide heb ik teruggezien. Het klinkt gek op basis van de einduitslag, maar over het spel van mijn spelers kan ik tevreden zijn.”