Korfballers DOS pakken de winst in slotfase

KAMPEN - De korfballers van KV DOS mochten zich zaterdag in het duel tegen KIOS uit Ruinerwold opmaken voor hun derde competitiewedstrijd. KV DOS wist, na een spannende wedstrijd. de punten in Kampen te houden. Scheidsrechter van Garderen floot de wedstrijd af met een eindstand van 17-14.

DOS begon de wedstrijd scherp, waardoor de ploeg uit Kampen snel voor stond met een stand van 2-0 door afstand schoten van Matthijs Bastiaan. De DOS-spelers wisten de voorsprong het eerste gedeelte van de eerste helft vol te houden. Gaandeweg slaagde de ploeg uit Ruinerwold er echter in om toch voor de rust de voorsprong over te nemen. De ploegen gingen met een stand van 8-10 de rust in. Na de rust leek het na een afstandsschot van KIOS erop dat de ploeg uit Ruinerwold de voorsprong zou uitbouwen. DOS wist dit te voorkomen en kwam halverwege de tweede helft zelfs op gelijke hoogte: 12-12. Aan de kant van DOS werd Camiel van Keulen in gezet en ging Dennis van Putten naar het andere vak. Deze omzetting deed de ploeg goed. DOS kwam toen weer op voorsprong, met twee doelpunten. Het was van korte duur, want al snel stond het 14-14, In de slotfase van de wedstrijd trok DOS de wedstrijd echter naar zich toe. Doelpunten DOS: Matthijs Bastiaan (6) Daan Schinkel (4), Dennis van Putten (3) , Alwin Kok (1), Nikita Lewerissa (1), Laureen Kok (1) en Willemijn Korteschiel (1).