Dinsdag 27 september

Inloopspreekuur over openbaar vervoer

13:30 uur |  

In de Stadskazerne/Ontwikkelplein aan de Oudestraat 216 is dinsdag 27 september van 13:30 tot 15:00 uur een inloopspreekuur over reizen met het openbaar vervoer voor 55-plussers. Ervaren OV-ambassadeurs geven (aankomende) reizigers advies en tips over het reizen met trein of bus. Voor meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.

Concertkoor Immanuel zoekt nieuwe leden

20:00 uur |  

Concertkoor Immanuel is op zoek naar nieuwe (project)leden. Het koor repeteert momenteel voor een concert op 9 december waar het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach wordt uitgevoerd. Elke dinsdagavond repeteert het koor vanaf 20:00 uur in De Burgwal. Belangstellenden zijn welkom om eens een repetitie bij te wonen. Voor meer informatie en aanmelding: www.concertkoorimmanuel.nl of (06) 18789205.

Donderdag 29 september

Gek op je Brein in ’t Ukien

18:00 uur |  

Themabijeenkomst "Gek op je Brein” op 29 september in MFC 't Ukien. De avond is georganiseerd door mensen die zelf ervaring hebben in de GGZ, in samenwerking met de RIBW en WijZ. Na de start om 18:00 uur met soep en broodjes gaan twee ervaringsdeskundigen, Colin Kouffeld en Leonie van Gijssel, hun verhaal delen en vertellen hoe zij met hokjes en vooroordelen omgaan. Daarna is er nog ruimte om met elkaar hierover in gesprek te gaan.Aanmelding is niet nodig, deelname is gratis. Aan de consumpties (niet verplicht) zijn wel kosten verbonden. Een kopje soep kost € 2,50 en een broodje € 1,25.

Vrijdag 30 september

Expositie: Hallo Kampen!

11:00 uur | Pop-up galerie G 

Hallo Kampen! Een groet en een ode aan Kampen. Kampen als inspiratiebron. Een expositie met een veelheid aan kunst. Met meesterlijke tekeningen, zachte beelden, prachtig keramiek, jong talent en bijzonder kaarten en gedichten… en meer moois. Te zien en te koop. Galerie GGasthuisstraat 7 Kampenopen op vrijdag en zaterdag van 11-16 uuren open op afspraakBijzonder: speciaal voor deze expositie is op vrijdagen tussen 11-16 uur het monumentale woonhuis aan de Burgwalstraat 8 geopend.

Meet, Eat & Greet

17:00 uur |  

In buurthuis Het Lokaal te IJsselmuiden wordt op 30 september van 17 tot 21 uur de eerste editie van Meet, Eat & Greet gehouden. Er is een informatiemarkt waar verschillende organisaties aanwezig zijn. Verder zijn er workshops, wordt er gezorgd voor livemuziek en zijn er hapjes uit verschillende landen te proeven. Bezoekers krijgen daarvoor gratis muntjes.Locatie: Erfgenamenstraat 1c, IJsselmuiden.

Zaterdag 1 oktober

Schokker verhalenmarkt

10:00 uur |  

Om in contact te komen met Schokker nazaten houdt het Zuiderzeemuseum samen met Historische Vereniging voor de IJsseldelta ‘Jan van Arkel' en het Stadsarchief Kampen een Schokker Verhalenmarkt in De Stadskazerne op zaterdag 1 oktober van 10 tot 12 uur. Aanmelden via communicatie@zuiderzeemuseum.nl. Details en meer informatie is te vinden op www.zuiderzeemuseum.nl/verhalenmarkt.

Italiaans buffet in MaGreet

19:00 uur |  

KAMPEN - In restaurant MaGreet wordt zaterdagavond 1 oktober een Italiaans buffet geserveerd met live muziek. Het buffet is er van 19 tot 23 uur. Deelname kost € 39,50. Reserveren via magreet.nl/reserveren of via (038) 2040219. MaGreet is een restaurant in het hart van Kampen. Het restaurant grenst direct aan de door Mien Ruys ontworpen grootste binnentuin van Kampen. In deze binnentuin is een keur aan bloemen en planten te zien alsmede een kruidentuin. Ook de historische dakkapellen uit de 17e eeuw zijn daar te bewonderen.

Koorconcert in Bovenkerk

19:30 uur |  

KAMPEN - Zaterdag 1 oktober geven Gemengd koor Vox Jubilans uit Waddinxveen en het Chr. Kamper mannenkoor D.E.V. een gezamenlijk concert in de Bovenkerk.Aanvang 19:30 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.devkampen.nl of www.voxjubilans.nl

Zondag 2 oktober

Grand Prix van Singapore

13:00 uur |  

Grand Prix van SingaporeZondag 2 oktober is het tijd voor de GP van Singapore. Zal Max hier al zijn 2e wereldtitel veilig stellen of moeten we hier toch nog even op wachten.Kom gezellig kijken onder het genot van een hapje en/of drankje in Wijkcentrum Reyersdam.

Taizéviering

17:00 uur | Nieuwe Kerk 

Zondagmiddag 2 okt om 17 uur hopen we in de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Broederweg, een Taizéviering te houden, Dit is een viering met ingetogen liederen en gesproken bijbelteksten in afwisseling met korte stiltes. We zingen de liederen samen met het Kavóca kleinkoor olv Luthine Postuma. Harry Hamer bespeelt het orgel. U bent van harte welkom om samen met ons te zingen en stil te zijn.