‘s-Heerenbroek begint met zege

ZWOLLE - De voetballers van ‘s-Heerenbroek zijn de competitie gestart met een knappe zege tegen Wijthmen: 1-2. Waar ‘s-Heerenbroek het doorgaans moeilijk heeft in uitduels tegen Wijthmen was daar nu in elk geval in de eerste helft geen sprake van.

Rob Henniphof benutte in de 29e minuut een strafschop. Een paar minuten later was het Jonno Pruim die de marge verdubbelde. De score had hoger kunnen uitvallen als ‘s-Heerenbroek de vele kansen beter had benut. De ploeg van trainer Freddie van den Burg wist uit een 1-1-situatie met de keeper niet te scoren. Op een ander moment zat de lat een doelpunt in de weg en een treffer van Jesper Wennemers werd afgekeurd wegens buitenspel. Wijthmen wist daar voor rust niet meer tegenover te stellen dan een bal op de paal. Doordat ‘s-Heerenbroek verzuimde verder afstand te nemen, werd het na rust nog spannend. De thuisclub kwam na ongeveer een uur spelen terug in de wedstrijd door een kopbal. Daar ging slordig uitverdedigen van ‘s-Heerenbroek aan vooraf. In het resterende half uur golfde het spel op en neer. Beide teams hadden nog kunnen scoren, aldus Van den Burg. De trainer was content met de zege. "Ik heb een prima eerste helft gezien. Dat moeten we verder zien uit te bouwen.”

Sint in Kampen en Rabo Clubsupport

KAMPEN "De inflatie in Spanje is weliswaar niet zo hoog als in Nederland, maar met 10,8% toch het hoogst sinds 1984", aldus de organisatie van Sint in Kampen.

"Sint moet jaarlijks veel kosten maken voor de jaarlijkse intocht in Kampen. Een prachtig, maar kostbaar evenement…Leges kosten, beveiliging, muziek korpsen, attracties en alle attributen die bij dit evenement horen kan de Sint niet met kruidnootjes betalen. Steun Sint in Kamen daarom via de RaboClub. Stem via: Support vanuit de app.https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport".

Bazaar/rommelmarkt


WILSUM - Op zaterdag 8 oktober wordt er achter de Gereformeerde Kerk in Wilsum van 10:00 tot 13:30 uur een bazaar/rommelmarkt gehouden.

Locatie: Dorpsweg 104.

Verkeersborden inleveren zonder straf

KAMPEN - Wie een verkeersbord of een straatnamenbord in bezit heeft kan dat binnenkort bij de gemeente Kampen inleveren zonder ervoor gestraft te worden. De afgelopen jaren zijn er tal van borden ontvreemd. Dat kost niet alleen al snel 125 euro per bord, het kan ook voor verkeersonveilige situaties zorgen. 

De inleveractie is een initiatief van de medewerkers van Gemeentewerken zelf. Zij zagen de afgelopen jaren diverse borden, hoofdzakelijk verkeersborden, verdwijnen. De gemeente leidt hierdoor aanzienlijke schade wat per jaar oploopt tot zo'n € 40.000. 

Kijk op www.brugnieuws voor de inzamelpunten en -data.