Afbeelding
Foto: Tennekes

Wandeling Toerist in eigen achtertuin

GRAFHORST - De ‘Toerist in eigen achtertuin’ wandelingen in Grafhorst waren een succes: alle drie de rondleidingen waren uitverkocht met ruim twintig deelnemers. Voor wie afgelopen keren niet mee kon lopen door Grafhorst organiseert Tourist Info Kampen samen met Dorpsbelangen Grafhorst in oktober een nieuwe, laatste wandeling. Kaartjes zijn te boeken via www.visitkampen.nl.

Op zaterdagmiddag 22 oktober gaat deze wandeling van start om 14:00 uur vanaf De Herberg aan de Grafhorsterweg 30a in Grafhorst. De middag begint met gratis koffie of thee, en na de rondleiding volgen een gratis consumptie en borrelhapjes. Deelname kost 3 euro. 

Tot 1 januari 1937 was Grafhorst een zelfstandige gemeente. Vervolgens maakte het deel uit van de gemeente IJsselmuiden. 

Toen de gemeente IJsselmuiden op 1 januari 2001 bij de gemeente Kampen werd gevoegd, ging ook Grafhorst deel uitmaken van Kampen.

Grafhorst is een dorp aan het Ganzendiep met een rijke geschiedenis. Tijdens de wandeling vertelt gids Henk Zegers verhalen en historische feitjes. Zo komt men van alles te weten over de Bolleschuur en de ramp waaraan Grafhorst ontsnapte in de Tweede Wereldoorlog.

En niet alleen Kampen heeft nog steeds een bloeiende sigarenfabriek. Met sigarenfabriek van ’t Veen doet Grafhorst er niets voor onder.