KHC boekt ondanks gebrek aan nauwkeurigheid een ruime overwinning

KAMPEN - KHC heeft zaterdag met 3-0 gewonnen van SV Epe in een eenzijdig duel. De Kamper voetballers waren duidelijk een maatje te groot voor de Epenaren. De zege had groter kunnen uitvallen als KHC nauwkeuriger was geweest. Met zes punten uit twee wedstrijden is de start niettemin uitstekend.

De wedstrijd kwam direct op gang. In de openingsfase was het Tim Sleifer die zich vrij speelde en de bal hard richting het doel pegelde. De inzet ging maar net naast. Daarna golfde het spel wat op en neer, met een veldoverwicht voor KHC. KHC kwam dan ook op voorsprong. In de 12e minuut werd het 1-0. Burak Alp speelde spits Jorik Schuur aan, die de bal fraai binnen schoot. Hierna begon KHC slordig te spelen en wist het de bal moeizaam in de ploeg te houden. In de 16e minuut kreeg Epe in de omschakeling een enorme kans na slordig balverlies op het middenveld. Gelukkig voor KHC wist doelman Steven Vonk redding te brengen. Leroy Knol had KHC voor rust op 2-0 kunnen brengen. Bij een voorzet van Jarron de Lange had hij de bal voor het intikken. Maar de inzet ging rakelings naast het doel. Hierna volgden nog wat kansen maar gescoord werd er niet meer voor rust. Na de rust werd het spel wat beter en KHC kreeg mogelijkheden de score op te voeren. Boaz Smits speelde zich knap vrij en met een schuiver  via de paal scoorde hij de 2-0. Hierna zakte de wedstrijd weer ver weg en werd er matig gespeeld. KHC kreeg wel de beste kansen.

De wedstrijd zakte gaandeweg de tweede helft in. Wel bleef KHC de betere ploeg. De Kampenaren liepen uit naar 3-0.

Invaller Livai Vos had de bal en voor het intikken, maar had geen geluk in de afwerking. Boaz Smits gooide de wedstrijd in de 85e minuut in het slot door de 3-0 te scoren. Hierna kreeg Epe nog een enorme kans. Maar doelman Steven Vonk wist de inzet met de vingertoppen tegen de lat te tikken, waarna De Lange de bal van de lijn haalde. KHC-trainer Kenan Durmusoglu was na afloop content met de zege, maar was minder te spreken over het vertoonde spel. “We hebben vanmiddag nagelaten om aan ons doelsaldo te werken. Natuurlijk ben ik tevreden met de uitslag en we hebben veel kansen gecreëerd. Ik vind alleen wel dat we veel onnodig balverlies hebben geleden en onnauwkeurig waren in de passing. Eigenlijk was dat de hele wedstrijd het geval. Daar staat tegenover dat we verdedigend een prima wedstrijd hebben gespeeld.”

Noordscheschut

Volgende week zaterdag speelt KHC haar derde competitiewedstrijd. Het komt dan uit tegen Noordscheschut. De wedstrijd zaterdag op Sportpark De Meulewieke in Noordscheschut begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Rene Wijma uit Oosterwolde.