‘s-Heerenbroek wint ook zijn tweede competitieduel

S-HEERENBROEK - Met zes punten uit twee wedstrijden beleeft ‘s-Heerenbroek vooralsnog een uitstekend begin van de competitie. Zaterdag werd Ulu Spor met 3-0 aan de kant gezet. De gastheer maakte in de eerste helft al het verschil en had, juist toen Ulu Spor met tien man kwam te spelen, meer moeite om zijn stempel op het duel te drukken.  

Ulu Spor is een voor ‘s-Heerenbroek onbekende tegenstander. Dat maakte dat ‘s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg vooraf niet echt een inschatting kon maken van de kracht van de tegenstander.  Al snel echter wist ‘s-Heerenbroek het initiatief te nemen. Jesper Wennemers brak in de 24e minuut de wedstrijd open. ‘s-Heerenbroek had tot aan dat moment al de nodige kansen gehad. De 2-0 kwam op naam van Henri de Leeuw, die in de 40e minuut een prima aanval op fraaie wijze bekroonde. Daarnaast werd er twee keer een treffer van ‘s-Heerenbroek afgekeurd. Een speler van Ulu Spor moest na een slaande beweging het veld verlaten met een rode kaart. 

Zoals wel vaker het geval is bij een overtal is dat niet altijd een voordeel, aldus ‘s-Heerenbroek-trainer Freddie van den Burg. "Het spel werd er niet beter op, hoewel we ook in de tweede helft kansen hebben gehad.” Ulu Spor kon daar behalve een bal op de lat niets tegenover stellen. En dus was de zege van ‘s-Heerenbroek meer dan verdiend. Jonno Pruim onderstreepte dat nog eens extra met een doelpunt in de tachtigste minuut.

Start indoorseizoen van Deltaruiters

IJSSELMUIDEN - De aftrap van het indoorseizoen bij de Deltaruiters heeft afgelopen zaterdag plaatsgevonden. Het indoor Maarle springen begon met de ponyruiters. Woensdag 5 oktober gaat het springconcours verder voor de paarden tot en met zaterdag 8 oktober. 

Sophie Post wist de winst te pakken in de springrubriek 70 cm met Mini Hoeve’s Alègro  tijdens het eerste parcours. Dit door 75 stijlpunten te verdienen tijdens deze rit. Bij het tweede parcours over de 70 cm wist Meike Bruins met haar B pony Kyra met 75,5 stijlpunten de rubriek te winnen. In de rubriek 80 cm D en E pony’s werd er flink gestreden tijdens het eerste parcours. 

Jojanneke Slendebroek startte met Djambalaya de la Tiny en kreeg 77 stijlpunten die goed waren voor een tweede prijs. Katja Veldhoven wist met Browny Dutch 80 stijlpunten te verdienen tijdens het tweede parcours en won daarmee deze ronde. 

Aan het einde van de dag werden de parcoursen van 1.10 en 1.20 gereden. In deze rubriek kwam Kyra Snoeijer in actie met Don Gravin. Het eerste parcours in het 1.10 was goed voor de winst door een snelle tijd te rijden in de barrage. In de tweede waren de andere ruiters sneller. Door de ponyruiters werd er elders ook nog dressuur gereden. 

Alicia Borghouts is zaterdag van start gegaan met haar pony ‘In wild krystal’ op de derde wedstrijd in de klasse B. Ze heeft twee keer een nette proef neer kunnen zetten die door de jury beloond werd 210 en 203 punten. Daarnaast met ook twee keer een eerste prijs.