IJVV geeft doelpunten te makkelijk weg

IJSSELMUIDEN - De 0-4 nederlaag die IJVV zaterdag moest slikken tegen Hierden had veel gelijkenissen met het verloren duel een week eerder. Een vroege achterstand, te makkelijk weggegeven doelpunten en weer weinig geluk.

Illustratief voor dat laatste waren een onterecht afgekeurd doelpunt en twee ballen op de paal. Het verschil deze keer was echter wel dat tegenstander Hierden over de hele wedstrijd een maatje te groot was. De gasten kwamen in de 7e minuut op 0-1. Nog voor rust wisten ze twee keer te scoren en de wedstrijd daarmee te beslissen. De 0-4 viel na een uur spelen.

Omschakeling

IJVV-trainer Emiel Diender over het duel. “Hierden is een ploeg die je in de omschakeling pijn kunt doen. Omdat we er echter vanuit gingen dat we gelijkwaardig zouden zijn hebben we vrij gedurfd gevoetbald.” IJVV bleek niet even sterk als Hierden. Afgezien van de beginfase. Een paar minuten na de 0-1 werd een IJVV-treffer afgekeurd en op dat moment zaten de IJsselmuider voetballers goed in de wedstrijd. Een schitterend doelpunt van Hierden en een paar cadeautjes van IJVV maakten echter dat het al snel een gelopen koers was. Diender baalde, maar kon het wel relativeren. “We missen nog veel spelers en het is ook gewoon een heel sterke competitie waar we in zitten.”