KV DOS trekt in spannend duel aan langste eind

RODEN - De korfballers van KV DOS Kampen/ Unique Waterontharders hebben zaterdag een nipte overwinning behaald tegen Noordenveld uit Roden. Het werd 16-18.

DOS begon niet scherp aan de wedstrijd en kwam binnen drie minuten al op een 3-0-achterstand. Daarbovenop kwam ook nog een harde regenbui, wat het spel niet ten goede kwam. Het leek er even op dat Noordenveld de overhand zou nemen, maar mede door Dennis van Putten wist DOS zich goed te herpakken en kwam terug naar 5-10. De ploegen zochten met rust de kleedkamers op bij een stand van 7-10. De tweede helft liet DOS Noordenveld toch nog dichterbij komen naar een 10-11-stand. Hierna gingen de ploegen redelijk gelijk op, met de nodige spanningen en overtredingen. Toch wist DOS aan de betere kant te blijven. Mede door het doorslaggevende doelpunt van Laureen Kok, die het verschil maakte naar twee doelpunten in de 29e minuut, gaf DOS de winst niet meer uit handen. Trainer Michaël Jongman merkte achteraf op: "Na de 5-10 drukten we niet door en bleef het nog een wedstrijd. Hier moeten we als team stappen in maken en meer geduld durven opbrengen om het gat groter te maken. Uiteindelijk mogen we gewoon blij zijn met twee punten.” Doelpunten DOS: Dennis van Putten (4), Daan Schinkel (4), Camiel van Keulen (3), Matthijs Bastiaan (3), Laureen Kok (3) en Willemijn Korteschiel (1).