Set-Up ten onder in thuiswedstrijd

IJSSELMUIDEN - De volleyballers van Set-Up bleken zaterdag in hun eerste thuisduel niet opgewassen tegen tegenstander Voorsterslag/VC Zwolle. De ploeg uit Zwolle won met duidelijke cijfers: 0-4.

De eerste set werd fanatiek gestart met een goed gevulde tribune voor de support. De pass had Set-Up redelijk onder controle, waarna de aanval opgebouwd kon worden. Al snel bleek echter dat het lastig was om langs de hoge blokkering van de tegenstander te komen. Dankzij een goede pass konden de Blauwvingers hun aanvallers goed bedienen. Slimme ballen werden afgewisseld met hard geslagen ballen. Set-Up kon in deze set redelijk meekomen, maar Zwolle trok aan het langste eind. Het werd 22-25 voor Voorsterslag. De tweede set moest er wat veranderen en dus koos coach Peter Gaillard ervoor om weer met twee spelverdelers te spelen. Dit wierp zijn vruchten af. Ook in deze set gingen beide teams weer gelijk op. Set-Up wist naarmate de set vorderde zelfs een voorsprong te pakken op Voorsterslag van 21-17. Helaas voor de IJsselmuidenaren konden zij deze voorsprong niet vasthouden en benutten. Voorsterslag verdedigde een aantal ballen knap waarop zij hun punt wel scoorden. De set die eigenlijk afgemaakt moest worden door Set-Up ging naar Voorsterslag met 22-25.

Moeizaam

Teleurgesteld door het resultaat in de tweede set werd er begonnen aan de derde. Het tij bleek echter niet meer te keren. Punten werden met moeite gescoord door Set-Up en er kon niet genoeg druk bij de tegenstander neergelegd worden om het eigen spel te kunnen spelen. Deze set werd wederom verloren met 22-25. Na ook de derde set verloren te hebben was het geloof weg en en wist Set-Up zich in de vierde set niet meer op te richten.