Wilsum mede aan kop na zege op VV Kampen

KAMPEN - De wedstrijd tussen VV Kampen en Wilsum zaterdag is een prooi geworden voor laatstgenoemde. Wilsum won met 1-4, mede met dank aan een sterk eerste half uur.

Bart Schoonhoven bracht Wilsum in de dertiende minuut aan de leiding. Alwin van de Wetering maakte er in de 21e minuut 0-2 van en Joram Riezebos scoorde in de 32e minuut de 0-3. De score had volgens Wilsum-trainer Christiaan Akse hoger moeten zijn. “Ik vind dat we een uitstekend eerste half uur hebben gevoetbald met veel lef en kansen. Ik heb mooie dingen gezien en vond het veldspel een stuk beter dan vorige week. Wel hadden we nog meer afstand moeten nemen.” Trainer Jeroen Kloekke van VV Kampen en assistent-trainer Cor Bottenberg op hun beurt zagen dat Kampen niet hetzelfde kon brengen als in de fraai gewonnen wedstrijd een week eerder. Toch kreeg ook VV Kampen kansen. Bas van de Vegt kwam oog in oog te staan met de keeper maar slaagde er niet in het net te vinden. Verder had VV Kampen zowel in de eerste al tweede helft een aantal mogelijkheden. Over de hele wedstrijd gezien viel er volgens Kloeke echter niets af te dingen op de zege van Wilsum. De enige treffer van zijn elftal (36e minuut) kwam op naam van de 17-jarige Yoesef Nasher, een talentvolle voetballer die zich bij VV Kampen in de kijker heeft gespeeld. Helaas moest hij kort na zijn treffer wel met kramp het veld verlaten. De 1-4 van Wilsum viel aan het einde van de wedstrijd en werd gemaakt door Melvin Hofstede.