KAMPEN - Met een knal luidde burgemeester Sander de Rouwe dit weekend het 30-jarig jubileum van Stichting Kamper Kogge in. Dit vierde de stichting in stijl samen met haar werfgenoten. Na de openingsknal volgde soep naar middeleeuws recept in een broodje, vers gerookte zalm, boogschieten en pijltjes blazen.
KAMPEN - Met een knal luidde burgemeester Sander de Rouwe dit weekend het 30-jarig jubileum van Stichting Kamper Kogge in. Dit vierde de stichting in stijl samen met haar werfgenoten. Na de openingsknal volgde soep naar middeleeuws recept in een broodje, vers gerookte zalm, boogschieten en pijltjes blazen. Foto: Tennekes.

Stichting Kamper Kogge viert 30-jarig jubileum

KAMPEN - Met een knal luidde burgemeester Sander de Rouwe dit weekend het 30-jarig jubileum van Stichting Kamper Kogge in. 

Dit vierde de stichting in stijl samen met haar werfgenoten. Na de openingsknal volgde soep naar middeleeuws recept in een broodje, vers gerookte zalm, boogschieten en pijltjes blazen. De organisatie vertelt: "”Gevolg door mooie woorden en vooral heel veel dankbaarheid en gezelligheid.”
De Stichting Kamper Kogge bestaat uit vrijwilligers die de Kamper Kogge en gebouwen op de Koggewerf in stand houden door onderhoud en exploitatie door rondleidingen en bezoeken van maritieme evenementen.
De Kamper Kogge is een zo authentiek mogelijk evenbeeld van een handelsschip uit de veertiende eeuw. Vrijwilligers van de stichting zetten zich op allerlei manieren in om het schip in de vaart te houden.