Beter DOS Kampen krijgt deksel op de neus in slotfase

KAMPEN - Een beter veldspel en de beste kansen waren zaterdag tegen Noordscheschut niet voldoende voor de voetballers van DOS Kampen om te winnen en de eerste drie punten te pakken. De Kampenaren gaven in de slotfase de overwinning helemaal weg.

Trainer Johan Pitstra van DOS Kampen baalde na afloop. “We hadden net als vorige week moeten winnen. Het gevoel dat na afloop het meest overheerste, is dat we in de eerste twee wedstrijden vijf punten hebben laten liggen.”

Zaterdag leek er lange tijd weinig aan de hand. Zonder groots te voetballen was DOS Kampen in de eerste helft de betere ploeg. Na ongeveer tien minuten spelen schoot Ayoub Lakhloufi op het vijandelijke doel. Zijn inzet werd geblokt en de bal kwam terecht bij Allan Bakker die naast schoot. Hoewel DOS de bovenliggende partij was, ontbrak het in de eerste helft helaas vaak aan een goede eindpass om tot grote kansen te komen. DOS was niettemin de ploeg met de meeste mogelijkheden. Als Noordscheschut al gevaarlijk werd, was dat veelal uit dode spelmomenten, zoals een hoekschop. Verder hanteerden de gasten veelal de lange bal. In de tweede helft begon DOS goed. Bakker scoorde in de 54e minuut de 1-0. Dat was na een aanval waarbij ook Matthijs de Blok betrokken was. De DOS-spelers speelden het goed uit. Daarna ontvouwde zich een wedstrijd waarin de voetballers van DOS de nodige mogelijkheden kregen om de 2-0 te maken. Kansen waren er onder andere voor Bakker en Lakhloufi.

Het gevoel dat overheerst, is dat DOS in twee wedstrijden vijf punten heeft laten liggen.

Gescoord werd er niet meer door DOS. De rekening daarvoor kregen de Poelänten een paar minuten voor tijd gepresenteerd. Eerst was het Rijnald Vos die scoorde. Hij joeg een afgeslagen bal hard in het doel. Kevin van Dalen maakte de winnende goal voor de gasten. Daarmee heeft DOS dure punten gemorst. Pitstra: “In de komende wedstrijden krijgen we lastige tegenstanders waarvan je op voorhand niet calculeert dat je punten pakt. Het wordt sowieso een zwaar seizoen, maar als we de eerste twee wedstrijden gewoon hadden gewonnen, hadden we onszelf een adempauze gegeven. Dan ga je toch anders de wedstrijd in.” Niettemin zag Pitstra ook nu weer voldoende positieve zaken. "We maken de kansen dan misschien nog niet af, maar we creëren ze wel. Als je dat ook doet tegen een sterkere tegenstander is er van alles mogelijk. De ploeg is nog steeds groeiende.” De volgende krachtmeting voor DOS is aankomende zaterdag in een uitwedstrijd tegen SVI.