Voedseltransport naar Oekraïne

GRAFHORST - Stichting Grafhorst helpt Oekraïne heeft in samenwerking met de Hervormde gemeente de Hoeksteen een actie op touw gezet om een voedseltransport te regelen naar Oekraïne.

In de afgelopen weken werd er voedsel en winterkleding gebracht en zijn er veel financiële donaties gedaan. Mede daardoor konden pallets met levensmiddelen worden besteld bij de supermarkten in IJsselmuiden. Vrijwilligers hebben dit ingepakt en klaargemaakt voor transport.
Onlangs is het transport vertrokken. Aansluitend werd gezongen en sprak dominee G.H. Labooy een gebed uit.

Wie kan iets vertellen over kwartetkaarten?

IJSSELMUIDEN – Op 28 september is op Facebook een groep aangemaakt met de naam ‘IJsselmuiden kwartet’. 

In het verleden is er een kwartet uitgebracht over Groot IJsselmuiden met een klein stukje Kampereiland en de Zande. De beheerder van de groep zoekt bijdragen van mensen die bij de kwartetkaarten persoonlijke verhalen weten te vertellen.
Het kwartet is uitgebracht in samenwerking met de NKE Nederlandse kwartet club en een uitgave van Stichting Streekdrachten IJsselmuiden, dat niet meer bestaat. De reproductietechniek was in handen van Jan Spronk. Fotoarchieven waren zoal te vinden bij Freddy Schinkel, gemeentearchief, Walkate archief, Oversticht, R.K. Parochie en Henk en Bep woning (familie archief).

Trekvogels spotten in Reevediep

KAMPEN - Onder leiding van de boswachter van Staatsbosbeheer kunnen op 21 oktober in het Reevediep vogels worden gespot. 

In de trektijd zijn daar vooral veel water- en moerasvogels te zien.
Deze excursie is er van 9 tot 11 uur. Kijk voor informatie en verplichte aanmelding op https://www.staatsbosbeheer.nl/vogelsreevediep.