Kamper roeiers presteren te midden van Spaans geweld

KAMPEN – Indoor-roeier Wiecher Dalsem heeft zaterdag een persoonlijk record gevestigd tijdens het 'Circuito Open de Remo. Bij deze door de Spaanse roeibond georganiseerde virtuele roeiwedstrijd was de Spaanse concurrentie echter dusdanig groot dat het geen eerste plek werd.

Behalve Dalsem (SFC) deed ook de Kamper roeier Evert Haverkamp van roeivereniging De IJssel mee. De eerste wedstrijd was een zogenoemde 20-minuten-race, met als handicap een maximum van slechts 20 slagen per minuut. Haverkamp presteerde prima, eindigde op een sterke 5.262 meter en werd vijfde. Dalsem roeide de hele race voor hem op de vierde plaats en haalde Diego Lesta na 16 minuten in. Lesta counterde echter sterk en en wist Dalsem weer te verschalken. Etxeberria won de wedstrijd met overmacht en staat daarmee nu ruim in het klassement voor op Dalsem, die nog wel tweede staat. Dezelfde dag werd ook nog het sprintnummer 250 meter geroeid. Die wedstrijd was voor veteranen vanaf 30 jaar. Een uitdaging voor de vijftigers Haverkamp en Dalsem. Haverkamp roeide voor het eerst een 250 meter sprintrace en scoorde meteen een knappe 42,8 seconden in een veld dat dicht bij elkaar lag. Hij roeide zich in de laatste 100 meter van de zevende naar de vijfde plaats. Dalsem roeide een persoonlijk record met 39,9 seconden en moest alleen de 19 jaar jongere Spanjaard Alberto Diez voor laten gaan die een klasse apart was met 38,1 seconden. Ook op deze afstand blijft Dalsem tweede in het klassement.