Dinsdag 4 oktober

Kinderboerderij cantecleer viert dierendag

14:00 uur | Kinderboerderij Cantecleer 

Dierendag (€2,50) open inloop. Eigenlijk is het natuurlijk elke dag dierendag. Maar dierendag is natuurlijk een goede reden om er een echt feest van te maken en de dieren deze dag flink te verwennen. Er zijn natuurlijk ook genoeg leuke dingen voor jullie te doen zoals bijvoorbeeld een ritje op een pony, geschminkt worden, een fotohoekje waar je op de foto kan en vast nog veel meer. Komen jullie ook langs?

Donderdag 6 oktober

Bijbellezing over Galaten 2

19:30 uur |  

IJSSELMUIDEN - Donderdag 6 oktober houdt ds. J.P. Nap uit Hoevelaken een Bijbellezing in de Dorpskerk. De lezing gaat over het tweede deel van Galaten 2. Paulus schrijft daar dat hij met Christus gekruisigd is, en dat hij toch leeft. Hier komen wezenlijke zaken aan de orde van het geloofsleven uit en met Christus. Aanvang 19:30 uur.

Vrijdag 7 oktober

Expositie: Hallo Kampen!

11:00 uur | Pop-up galerie G 

Een groet en een ode aan Kampen. En Kampen als bron van inspiratie. Laat je inspireren door een veelheid van kunst. Meesterlijke tekeningen van Wim Stalknecht, zachte beelden van Freeke Klerekoper, prachtig keramiek van Linda Tichelaar, gedichten van Jaap Kanis, bijzondere kaarten van Esther Adams-Kanis. Wees welkom! Gasthuisstraat 7 in Kampen. Vrijdag + zaterdag 11-16 uur tot en met 10 december 2022Bijzonder: Op vrijdag is speciaal voor deze expositie ook het monumentale woonhuis aan de Burgwalstraat 8 geopend.

Zaterdag 8 oktober

Bazaar/rommelmarkt in Gereformeerde Kerk Wilsum

10:00 uur |  

WILSUM - Op zaterdag 8 oktober wordt er achter de Gereformeerde Kerk in Wilsum van 10:00 tot 13:30 uur een bazaar/rommelmarkt gehouden.Locatie: Dorpsweg 104.

Sporen van water

14:00 uur | Binnenstad 

Tot de aanleg van de Afsluitdijk in 1932 was Kampen 's winters een eiland omringd door water. Westerstormen stuwden het water van de Zuiderzee naar de stad. De rivier de IJssel had hoge winterwaterstanden. En dan kon het ook nog heel hard regenen.

Venetiëconcerten door Quintus

19:00 uur |  

De barokafdeling van Quintus en de blokfluitafdeling van Cultuurbedrijf Noordoostpolder verzorgen twee gezamenlijke Venetiëconcerten: op vrijdag 7 oktober om 19:30 uur in het kerkje van Museum Schokland en zaterdag 8 oktober om 19:00 uur in de Lutherse Kerk aan de Burgwal 85 in Kampen.Bij deze concerten staan 17e-eeuwse renaissance- en barokcomponisten uit Venetië centraal. Denk aan werken van Hassler, Willaert en dubbelkorige blokfluitwerken van Viadana en Massaino. Gratis toegang. In verband met een beperkt aantal plekken in de museumkerk, wordt gevraagd om te reserveren via museumschokland.nl.

Kleine Komedie terug in de tijd

20:15 uur |  

De Kleine Komedie zet zaterdagavond 8 oktober met de voorstelling ‘Het brood van de zee’ de tijd terug in de Stadsgehoorzaal. De voorstelling begint om 20:15 uur. In de pauze is er een verloting en na afloop muziek in de foyer. Kaarten zijn à € 12,50 verkrijgbaar bij de Stadsgehoorzaal.

Zondag 9 oktober

Grand Prix van Japan

6:00 uur |  

Grand Prix van JapanZondag 9 oktober is het tijd voor de GP van Japan. Zal Max hier al zijn 2e wereldtitel veilig stellen?Komt u gezellig in de vroege morgen de Formule 1 kijken onder het genot van een hapje en/of drankje.


WesterPLUSDienst

17:00 uur | Westerkerk  

Op zondag 9 Okt om 17.00 uurChr Mannenkoor Ailanthus o.l.v Geurt SoumanVoorganger is Ds W.L.DekkerOrganist is : Herman Kamp

Cantatedienst De Burgwal, Burgwal 60

17:00 uur |  

Op zondag 9 oktober wordt om 17.00 in De Burgwal cantate BWV 8 van Johann Sebastian Bach uitgevoerd. Koor, orkest en solisten staan onder leiding van Sander van den Houten, terwijl Ab Weegenaar het Zwier van Dijk-orgel bespeelt. Voorganger is ds Piet Vliegenthart. De toegang is vrij. Bij de uitgang wordt een vrijwillige gift gevraagd om de onkosten te dekken.

Uitslag kleurwedstrijd Biermuseum Kampen

15:00 uur |  

KAMPEN - Tijdens Open Monumentendag had Huys der Kunsten in samenwerking met Biermuseum Kampen een kleurwedstrijd uitgeschreven. Henrick Aeltsz, de bewoner van het eerste stenen huis in Kampen zal op zondag 9 oktober de prijzen uitreiken om 15:00 uur.

Dinsdag 11 oktober

Biestemarkt in Grafhorst

9:00 uur |  

In Grafhorst wordt jaarlijks de biestemarkt (beestenmarkt) gehouden. Het vee is al jaren niet meer te bekennen, maar het traditionele feest, dat uit 1333 stamt, wordt nog steeds gevierd. Dit jaar is dat op dinsdag 11 oktober van 09.00 tot 17.00 uur. De Grafhorsterweg is vanaf IJsselmuiden tot aan afslag Grafhorst afgesloten voor autoverkeer in verband met reconstructie van de Grafhorsterweg/N760. Wie naar de Biestemarkt wil komen doet dat bij voorkeur op de fiets. Voor auto's is er de omleidingsroute via de Paralelweg. Parkeren kan op het haventerrein of langs de Provincialeweg ter hoogte van de Meenteweg.

Open repetitie Kamper Mandoline en Gitaar Orkest

20:00 uur |  

KAMPEN - Het Kamper Mandoline en Gitaar Orkest repeteert elke dinsdagavond van 20 tot 22 uur in het gebouw van de Senioren Sociëteit aan de Anjerstraat 18-A. Er wordt muziek gespeeld van licht klassiek, folk, filmmuziek tot modern en latin.Gitaristen, mandoline- en mandolaspelers en andere belangstellenden zijn welkom om vrijblijvend op de repetitieavond van 11 oktober eens te komen kijken, luisteren of meespelen. Meer informatie over het orkest staat op www.kmckampen.nl.

Wilt u ook uw bericht in deze agenda? Ga dan naar www.brugnieuws.nl naar het kopje agenda. Hier kunt u zelf uw eigen agendabericht insturen.