Kampenion verruimt speelmogelijkheden vluchtelingen

KAMPEN - Tafeltennisvereniging Kampenion stelde in mei vorig jaar voor het eerst zijn zaal open voor vluchtelingen uit Oekraïne. Elke dinsdagmiddag, van 15.00 tot 17.00 uur, waren spelers van Kampenion aanwezig voor de opvang van Oekraïners. Daar is vanaf het begin goed gebruik van gemaakt.

Bij Kampenion is onlangs besloten het tijdstip van deze inloopmiddag te veranderen. Vanaf dinsdag 3 januari zijn de Oekraïners 's avonds welkom. Vanaf 19.00 uur staat de deur voor hen open. Dick Hoekman, bestuurslid van Kampenion, legt uit dat de vereniging zo meer mensen denkt te kunnen bereiken. "Ook vluchtelingen die overdag werken kunnen dan komen tafeltennissen." 

"Ook vluchtelingen die overdag werken kunnen komen tafeltennissen."

Verder zegt Hoekman: "Zo komt er meer integratie, en er kunnen dan ook meer leden van de club aanwezig zijn om een balletje mee te slaan. Bijkomend voordeel is dat wij de kosten van verwarming (op de dinsdagmiddag, red.) beperken." Verder zegt Hoekman: "De deur bij Kampenion staat elke dinsdagavond open. Zin om een balletje te slaan? Kom gezellig langs. Er zijn geen kosten aan verbonden." Ook voor de eigen leden verzorgt de tafeltennisvereniging met enige regelmaat leuke extraatjes, eveneens buiten de competitie om. Zo was er onlangs het Handicaptoernooi. De 'handicap' was dat de tafels in een andere opstelling dan de 'standaard' opstelling waren geplaatst. De groene tafels stonden in de meest wonderlijke opstellingen, bijvoorbeeld scheef, ver uit elkaar, hoger (of juist lager), enzovoorts. De spelers van Kampenion konden hun tanden stuk bijten op de buitenissige tafels. Het werd een sportieve en gezellige middag. De activiteitencommissie had voor wat lekkers gezorgd en na afloop van de wedstrijden werden de prijzen uitgereikt. Julian Plette bleek het beste overweg te kunnen met de 'handicaps', gevolgd door Gert-Jan de Lange en Wim Tillema.